-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Durų varstyti nereikia: visos socialinės išmokos – viename interneto portale

Norint gauti socialinę išmoką ką tik gimusiam vaikui, susitvarkyti šalpos ar nemokamo mokinių maitinimo dokumentus neretai pirmiausia žmogui kyla klausimas – kur kreiptis? O ką jau kalbėti apie mintis, kad reikės varstyti galbūt ne vienos institucijos duris, gaišti laiką važiavimui ir laukimui. Tačiau dabar sukti galvos dėl viso to jau nebereikia, mat socialinės paramos klausimus galima išspręsti vienoje vietoje – Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) portale.
Vyras prie kompiuterio
Vyras prie kompiuterio / 123rf.com

Vieno langelio principas

Norite užpildyti dokumentus dėl vaiko nemokamo maitinimo mokykloje, transporto išlaidų, motinystės pašalpos ar kompensacijos už šildymą? Tačiau net nenutuokiate, kur turite kreiptis, kokių dokumentų tam reikia, o ir mintis apie institucijų durų varstymą bei ilgus laukimus nežavi? Išeitis jau yra – Europos Sąjungos fondų lėšomis sukurta Socialinės paramos šeimai informacinė sistema (SPIS) padės šiuos klausimus išspręsti vos per kelias minutes, prisėdus prie kompiuterio.

123rf.com nuotr./Internetas
123rf.com nuotr./Internetas

Portale www.spis.lt kiekvienas gyventojas gali susitvarkyti rūpimus socialinės šeimos paramos klausimus. Tereikia per elektroninę bankininkystę ar naudojantis mobiliuoju parašu prisijungti prie SPIS ir patvirtinti savo tapatybę. Čia galima užpildyti įvairius socialinės paramos dokumentus, vos per kelias minutes suformuoti prašymą. Patvirtintas prašymas elektroniniu būdu perduodamas į reikiamą instituciją, o vartotojas gali stebėti jo būseną. Svarbu paminėti, kad SPIS sistemoje galima ne tik teikti dokumentus, bet ir gauti visą norimą informaciją apie pensijas, kompensacijas ar pašalpas.

Nuo motinystės pašalpos iki šildymo kompensacijos

SPIS informacinėje sistemoje gyventojams siūlomos net 26 elektroninės paslaugos. Kokios gi jos? Tik prisėdę prie kompiuterio gyventojai gali užpildyti prašymą skirti vienkartinę išmoką ką tik gimusiam ar įvaikintam vaikui, taip pat suteikiama galimybė siųsti užklausą dėl globos rūpybos išmokų. Susitvarkyti dokumentus neišėjusios iš namų gali ir besilaukiančios moterys, joms tereikia prisijungti prie minėto portalo ir pateikti dokumentą dėl vienkartinės nėščiosios išmokos.

SPIS informacinėje sistemoje gyventojams siūlomos net 26 elektroninės paslaugos.

Elektroniniu būdu pateikti prašymą dėl pensijos ar išmokos gali ir daugiavaikės mamos, SPIS svetainėje teikiamos ir senatvės pensijų, socialinių išmokų ar pašalpų neįgaliojo slaugytojui užklausos.

Našlaičio pensija, laidojimo pašalpa ar šalpos išmoka laidojusiam asmeniui – taip pat SPIS sistemoje gyventojams prieinamos e. paslaugos.

Prisijungę prie minėto portalo tėvai gali pasirūpinti mokinių nemokamu maitinimu ugdymo įstaigose, elektroniniu būdu galima kreiptis ir dėl paramos mokinio reikmenims.

SPIS portalas aktualus ir norintiems kreiptis dėl teisės į būsto šildymo, šalto ir karšto vandens išlaidų kompensacijas. Elektroniniu būdu taip pat galima kreiptis dėl neįgaliojo ar pensininko pažymėjimo išdavimo ar keitimo ar norint nustatyti specialiųjų poreikių lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius