Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 sporto šakų glaudžiantį centrą Šiauliuose įkūręs Martynas: „Esu šio miesto patriotas“

Prieš metus Šiauliuose duris atvėrusi „Kane‘s arena“ – realybe virtęs Martyno Vidžiūno ir jo žmonos trejus metus brandintas verslo planas. Nors sutuoktiniai jau dešimtmetį vystė verslą visiškai kitoje srityje, kelios priežastys vis stūmė ryžtis dar vienai idėjai. Aktyvų gyvenimą itin mėgstanti pora norėjo po vienu stogu sutalpinti kuo daugiau sporto šakų ir pasiūlyti mėgėjams bei entuziastams labai kokybišką inventorių. Be to, nepamiršta pridurti Martynas, svajojo, kad toks objektas atsirastų būtent Šiauliuose – jų gimtajame mieste.
Martynas Vidžiūnas
Martynas Vidžiūnas / 123rf.com

Nemenka patirtis

Šiauliuose įsikūręs sporto centras „Kane‘s arena“ pirmuosius lankytojus pakvietė 2016 metų rugsėjį, tačiau idėja Vidžiūnų šeimos mintyse gimė kur kas seniau – prieš kokius ketverius metus.

Paklaustas, kodėl verslo įgyvendinti nesiimta iškart, M.Vidžiūnas tikina laukęs tik palankių galimybių, nes vizija buvo aiški, o ir verslo patirties jau buvo sukaupta nemenkai. „Iki arenos įkūrimo aš 10 metų turėjau ir turiu kitą verslą. Tai – kraustymo verslas. Mes buvome vieni iš pirmųjų šios srities atstovų Lietuvoje. 2006 m. pradėjome nuo Šiaulių, po to išsiplėtėme iki Vilniaus, o galiausiai esame daugiausia tarptautinių kraustymų atliekanti įmonė Lietuvoje“, – apie pirmąją veiklą pasakojo verslininkas.

Kane's arenos nuotr./Šiaulių sporto „Kane's arena“
Kane's arenos nuotr./Šiaulių sporto „Kane's arena“

Tiek verslas, tiek kraustymas, tiek sporto infrastruktūra informacines technologijas baigusiam Martynui – iš pažiūros atsitiktinės, tačiau jo paties prisijaukintos, perprastos ir labai pamėgtos sritys. Susidurti su pirmąja jam teko dar studijuojant, nes, kaip ir daugelis studentų, siekė tiesiog užsidirbti pinigų. „Studijuodamas pradėjau dirbti jau nuo pirmojo kurso, norėjau užsidirbti pinigų, įgyti patirties. Antrame kurse nusprendžiau išvykti į Jungtines Amerikos Valstijas, ten dirbau kraustytoju. Mane įdarbino viena geriausių ir garsiausių tokio pobūdžio Amerikos įmonių.

Galiausiai, susiklosčius aplinkybėms, nusprendžiau visą turimą patirtį realizuoti pats – su žmona įkūrėme savo kraustymo įmonę.

Ji man tapo pavyzdžiu, kaip reikia daryti verslą, kaip reikia dirbti. Po kurio laiko grįžau, dar padirbau čia samdomu darbuotoju, vėliau tapau tos įmonės vadovu, o galiausiai, susiklosčius aplinkybėms, nusprendžiau visą turimą patirtį realizuoti pats – su žmona įkūrėme savo kraustymo įmonę“, – apie darbo ir verslo patirtį kalbėjo Martynas. Pasak jo, visa tai, ką dabar turi, – patirties, žinių, noro bei domėjimosi rezultatas.

Potraukis naujovėms ir iššūkiams

Dešimtmetį vysčiusi iki šiol besiplečiančią kraustymo įmonę versli šeima neužmigo ant laurų. Idėjų, ką gi dar būtų galima nuveikti, prie kokio projekto prisijungti, kildavo nuolat. Viena iš jų kokį trejetą metų buvo itin ryški – imtis kokio nors „sporto plano“. „Aš nebijau, net iš tiesų labai mėgstu imtis veiklų, kurių iki šiol nebuvau ėmęsis. Tai šiek tiek nusako ir mano hobiai bei gyvenimo būdas – bėgioju, lipu į kalnus. Tiesą sakant, visa tai darau ne tik dėl savęs – dėl šeimos. Noriu, kad vaikai matytų, jog žmogus turi veikti, turi užsibrėžti tikslus, jų siekti, tobulėti“, – pasakojo Martynas.

Naujos veiklos troškimas ir aistra aktyviam gyvenimui šeimai „mestelėjo“ mintį įkurti sporto centrą. Tokį, kuriame po vienu stogu tilptų daug ir įvairių sporto šakų, traukiančių ir mėgėjus, ir entuziastus.

„Dabar mes turime palyginti unikalų sporto objektą, kuris talpina net 10 sporto šakas – krepšinį, salės futbolą, salės tinklinį, stalo tenisą, badmintoną, paplūdimio tinklinį, paplūdimio tenisą, skvošą, padelio tenisą ir tenisą. Iki mums atsidarant, tokio nebuvo nei Lietuvoje, nei apskritai Baltijos šalyse“, – per 4 500 tikino „Kane‘s arena“ centro, užimančio tūkst. kvadratinių metrų, vadovas.

Iššūkis – tik finansinis

Paklaustas apie iššūkius, Martynas svarstė, kad ilgametė verslo vystymo patirtis, veikiausiai, tų iššūkių kiekį sumažino. „Turėjome tiek idėjos vystymo, tiek planavimo, organizavimo ar paprasto pasiskaičiavimo patirties. Taigi, šiais klausimais sunkumų, regis, nebuvo. Juolab kad idėja buvo aiški, mąstėme apie tai trejus metus. Aiškiai žinojome, ko norime“, – kalbėjo verslininkas.

Realizuoti ilgai brandintą mintį sutuoktiniai ryžosi susiklosčius palankioms aplinkybėms. „Svarstėme, kokios patalpos mums geriausiai tiktų, o tokių nebuvo labai daug. Galvojome statytis, bet dairėmės ir į buvusį „Bauhof“ prekybos centrą. Tas pastatas stovėjo nenaudojamas nuo įmonės bankroto laikų. Kaip tik tuo metu gavome progą jį išsinuomoti ir pradėjome veikti – įsikūrėme ten. Labai tuo džiaugiuosi, nes jei būtume statę patys, vargu ar būtų pavykę turėti tai, ką dabar turime“, – apie palankiai susiklosčiusią padėtį kalbėjo verslininkas.

Kane's arenos nuotr./Šiaulių sporto „Kane's arena“
Kane's arenos nuotr./Šiaulių sporto „Kane's arena“

Aišku, buvo ir iššūkių, pripažįsta Martynas. Šiuo atveju, jie tokie pat kaip daugelio – finansiniai klausimai, nes investicijų reikėjo nemenkų. Sukdama galvą, kaip išspręsti šią dilemą, pora nusprendė pasinaudoti net keliomis finansinėmis priemonėmis, kurias administruoja „Invegą“ (red. UAB „Investicijų ir verslo garantijas“).

Šiuo metu verslininkai iš kredito unijos yra paėmę paskolą pagal priemonę Verslumo skatinimo fondas 2014-2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo“. „Iš tiesų, be šios paskolos nemanau, kad būtume išsisukę. Aišku, būtume ieškoję kitų variantų, bet šitas buvo geriausias. Tokiems verslininkams kaip mes sąlygos buvo geros, be to, ir anksčiau esame naudojęsi ir daliniu palūkanų kompensavimu, ir „Invegos“ garantijomis“, – pasakojo Martynas.

Nors laiko įrengti sporto centrą nebuvo labai daug, Martynas džiaugiasi, kad su minėta pagalba viską pavyko padaryti: „Pamenu, turėjome atsidaryti rugsėjo 1-ąją. Iki šios datos reikėjo ir susimokėti pinigus, ir atsivežti visą reikiamą įrangą, medžiagas – viską. Mūsų vizija iš karto buvo daryti gerai – nedaryti bet kaip, žiūrint tik mažos kainos, bet nevertinant kokybės. Iš tiesų naudojome aukščiausios kokybės medžiagas.

Mūsų vizija iš karto buvo daryti gerai – nedaryti bet kaip, žiūrint tik mažos kainos, bet nevertinant kokybės. Iš tiesų naudojome aukščiausios kokybės medžiagas.

Pavyzdžiui, mūsų skvošo kortai vieninteliai Lietuvoje atitinka tarptautinius reikalavimus. Jie buvo specialiai vežti iš Čekijos, būtent tokiuose vyksta pasaulio čempionatai.

Aikštelių, kuriose žaidžiamas krepšinis, tinklinis, parketas yra vokiečių gamintojų, jis toks pat kaip „Žalgirio“ arenoje. Nesirinkome paprasto smėlio, vežėme kvarcinį, kuris nedulka, nekyla žmonėms į akis. Tokių sprendimų buvo daug, mes šiuo klausimu netaupėme siekdami užtikrinti gerą kokybę, gerą paslaugą“, – apie tai, kas pareikalavo didžiausių investicijų, kalbėjo verslininkas.

Šiaulių patriotas

Pirmuosius gyvavimo metus „Kane‘s arenos“ vadovas vertino gerai. „Geriausias įvertinimas turbūt, kad beveik visi klientai, kurie sportavo pas mus praėjusiais metais, sutartis prasitęsė. Aišku, atsirado dar ir naujų. Vadinasi, judame gera linkme“, – svarstė verslininkas.

Martynas pasakojo, kad tame pačiame komplekse atliekami ir masažai, veikia kavinė, neseniai atsirado vienintelis Šiaurės Lietuvoje batutų parkas, šeima nuolat mąsto, kaip judėti į priekį, ką tobulinti. Verslininko tikslas – kurti savotišką sporto bendruomenę Šiauliuose. Martynas tikino, kad jam labai svarbus ir šis miestas, jo gyvenimas. „Aišku, galbūt klientų prasme galėjome galvoti apie kitą miestą, tačiau vienas iš tikslų buvo išjudinti Šiaulius. Iki tol čia nebuvo panašios veiklos, o juk žmonėms norisi turiningai, aktyviai praleisti laisvalaikį. Pats esu šiaulietis, šito miesto patriotas, todėl džiaugiuosi, kad tai padaryti pavyko būtent šiame mieste“, – atviravo Martynas.

Paklaustas, ar jau spėjo pasvarstyti apie tokių centrų plėtrą, Martynas neslėpė, jog minčių tikrai yra. galvojama ne tik apie Lietuvą, tačiau metus ar kitus dar reikia palaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius