„Turime konvekcinę krosnelę, dujinę viryklę, du šaldytuvus, nerūdijančio plieno stalus“, – brangia įranga džiaugiasi šeimininkės. Taip pat buvo nupirkti ir visi reikalingi indai, įrankiai.
Virtuvėje sukasi Ramutė Kulikauskienė, Vanda Gaubienė, Irma Jančauskienė, Asta Rancevienė.
Moterys maitinimo srityje dirba jau daugiau nei 20 metų, kai kurios iš jų – diplomuotos kulinarijos specialistės. Visos jos nestokoja fantazijos, mat maistą reikia ne tik skaniai pagaminti, bet ir originaliai papuošti, pateikti klientui.
Taip ant užsakovų stalų nugula ne tik tradiciniai vištienos ar žuvies asorti, gardūs mėsos vyniotiniai, įvairiausios salotos, vieno kąsnio sumuštinukai, bet ir naminės salotos-gyvatėlės, užkandžiai prie alaus: „šuliniai“ ir pan.
Vizitinė „Brožių virtuvės“ kortelė – specialus šventinis akcentas, kurį pagal progą kolektyvas paruošia ir padovanoja švenčiantiems. Pavyzdžiui, krikštynų proga iš vaisių buvo sukurtas vaiko vežimėlis, vestuvių – vestuviniai žiedai.
Virtuvės projektų vadove kolegių vadinama Vida Riaukienė rūpinasi visais užsakymų reikalais, maisto pirkimu, išvežimo procesu.
„Neįdėkite, kad būtų didelė lėkštė ir keli užkandžiai“, – prašo klientai, todėl pagrindinis „Brožių virtuvės“ tikslas – pagaminti sočiai ir skaniai.
Maisto produktai visada yra šviežūs, mat perkami tą pačią dieną, kai ir gaminama.
V.Riaukienė atskleidė, kad kaina už teikiamas paslaugas – 13-15 eurų žmogui, priklauso nuo to, kiek valandų švenčiama, kiek maisto reikalinga. Čia įskaičiuota ir atvežimo paslauga, papildomai mokama tik už stalų serviravimą.
Kokybę ir pasitikėjimą liudija ir tai, kad moterims dar neteko girdėti nusiskundimų, o Brožių virtuvės užsakymų grafikas vasarai – jau užpildytas.
V.Riaukienė atviravo, kad pagrindinis bendruomenės siekis – į Brožių virtuvės verslą įtraukti kuo daugiau gyventojų.
„Norime įtraukti namų šeimininkes, kurios galėtų mums auginti daržoves. Gamindami maistą pirktume ekologiškus vietinių gyventojų produktus, taip paremtume savus, atsirastų judėjimas visame kaime, – svajojo V.Riaukienė. – Moterys turėtų darbo ir rudenį, jos galėtų konservuoti daržoves: marinuoti agurkus, rauginti kopūstus ir pan. Taip Brožių virtuvė taptų dar išskirtinesnė, nes produktai būtų natūralūs, užauginti lietuviškame kaime“.