-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES šalių ministrai diskutuos apie ES bendrosios rinkos politiką

Šiandien, kovo 2 d., ūkio viceministrė Rasa Noreikienė Briuselyje (Belgija) dalyvauja Europos Sąjungos (ES) Konkurencingumo tarybos posėdyje, kuriame ministrai diskutuoja apie ES bendrosios rinkos politiką ir ES pramonės konkurencingumą Skaitmeninės bendrosios rinkos kontekste.
Rasa Noreikienė
Rasa Noreikienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Numatoma, kad posėdyje ES šalių ministrai patvirtins pirmininkaujančios Latvijos parengtas Tarybos išvadas dėl Bendrosios rinkos politikos ir diskutuos dėl tolimesnės ES bendrosios rinkos integracijos stiprinimo.

„Valstybių narių ir ES institucijų pastangos šalinant vis dar egzistuojančias kliūtis ir trūkumus ES paslaugų ir prekių rinkose yra labai svarbios. Vienas iš prioritetų – tarpvalstybinės elektroninės prekybos plėtojimas ir kliūčių, su kuriomis susiduria smulkusis ir vidutinis verslas bei vartotojai, naikinimas. Svarbus vaidmuo skaitmeninės bendrosios rinkos kontekste taip pat tenka vartotojų teisių užtikrinimui ir duomenų apsaugos taisyklėms“, – teigia ūkio viceministrė R. Noreikienė.

Tikimasi, kad rengiamoje ES Bendrosios rinkos strategijoje Europos Komisija pateiks ir pasiūlymus dėl konkrečių veiksmų, kuriais bus pašalinamos svarbiausios likusios kliūtys, ypatingą dėmesį skiriant smulkiajam ir vidutiniam verslui.

Konkurencingumo tarybos posėdyje taip pat bus diskutuojama dėl ES pramonės konkurencingumo ir pramonės politikos prioritetų Skaitmeninės bendrosios rinkos kontekste.

Efektyviam skaitmeninės bendrosios rinkos veikimui ypatingai svarbu užtikrinti verslui palankią reguliacinę aplinką, tinkamą infrastruktūrą, elektroninius įgūdžius ir finansinius instrumentus.

„Didesnis skaitmeninių inovacijų ir technologijų panaudojimas yra vienas iš elementų, siekiant ES pramonės konkurencingumo, produktyvumo didinimo ir tuo pačiu tolimesnio ES bendrosios rinkos vystymosi. Efektyviam skaitmeninės bendrosios rinkos veikimui ypatingai svarbu užtikrinti verslui palankią reguliacinę aplinką, tinkamą infrastruktūrą, elektroninius įgūdžius ir finansinius instrumentus. Vertinant skaitmeninimą, kaip naujas galimybes ir iššūkius verslui, galime pasidžiaugti Lietuvoje veikiančia jauna ir perspektyvia pradedančiųjų įmonių („startup“) ekosistema bei jos sparčia plėtra“, – pabrėžia ūkio viceministrė R. Noreikienė.

Pasak ūkio viceministrės, Europos ekonomikos skaitmeninimo srityje itin svarbu užtikrinti, kad vartotojai ir verslas pasitikėtų ir galėtų pasikliauti naujais informacinių technologijų produktais ir paslaugomis.

Posėdyje taip pat bus pristatomi ES vienminčių („Like-minded“) šalių grupės, kurioje dalyvauja ir Lietuva, įgyvendinamų iniciatyvų ir projektų rezultatai. 2014 m. atlikus analizę nacionalinių bendrosios rinkos centrų, paslaugų kontaktinių centrų, profesinių kvalifikacijų pripažinimo, tarpvalstybinės elektroninės prekybos srityse, identifikuotos  konkrečios problemos, su kuriomis verslas ir vartotojai susiduria ES bendrojoje rinkoje, ir pasiūlytos rekomendacijos jų sprendimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius