Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EUREKA programa kviečia Lietuvos verslą kurti inovacijas su partneriais iš Šveicarijos

Lietuvos verslui atsiveria galimybės bendradarbiauti su Šveicarija mokslinių tyrimų, naujų technologijų ir inovacijų kūrimo srityje. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia pirmąjį jungtinį kvietimą įmonėms dalyvauti tarptautinėje programoje EUREKA kartu su partneriais iš Šveicarijos.
MITA direktoriaus pavaduotoja Birutė Bukauskaitė
MITA direktoriaus pavaduotoja Birutė Bukauskaitė / MITA nuotr.

Šis kvietimas yra atviras technologijų plėtrai įvairiose srityse, tačiau didžiausias dėmesys yra skiriamas informacinių ir ryšių technologijų, fotonikos, pramonės technologijų, nanotechnologijų ir sveikatos technologijų projektams.

Lietuvoje mažos ir vidutinės įmonės galės būti finansuojamos iki 75 proc., o mokslo ir studijų institucijos – iki 100 proc. tinkamų išlaidų.

„Verslas turėtų pasinaudoti galimybe užmegzti ryšius su pažangiausiomis Šveicarijos įmonėmis ir tyrimų institucijomis. Šveicarija yra pirmaujanti valstybė pagal bendrą pasaulinį konkurencingumo indeksą ir tuo pačiu inovacijų lyderė pagal Pasaulio ekonomikos forumo 2014-2015 m. duomenis. Dvišaliai projektai, pasikeitimas gerąja praktika ir žiniomis, galimybė naudotis tyrimų infrastruktūra gali būti naudingi abiems valstybėms“, – teigia nacionalinė programos koordinatorė Lietuvoje, MITA direktoriaus pavaduotoja Birutė Bukauskaitė.

EUREKA kvietimo tikslas yra įgyvendinti atrinktus dvišalius Lietuvos-Šveicarijos projektus ir suteikti finansavimą geriausiems dalyviams. Lietuvoje mažos ir vidutinės įmonės galės būti finansuojamos iki 75 proc., o mokslo ir studijų institucijos – iki 100 proc. tinkamų išlaidų. Paramą sėkmingiems projektams skirs dvi nacionalinės institucijos: Šveicarijos švietimo, mokslinių tyrimų ir inovacijų sekretoriatas (SERI) ir MITA Lietuvoje.

Paraiškų pateikimas ir vertinimas susideda iš dviejų pakopų. Paraiškos pirmosios pakopos vertinimui yra teikiamos nuo š.m. gegužės 20 d. iki birželio 26 d. Kvietimas ir pirmosios pakopos paraiškos forma skelbiama MITA svetainėje. Antrojo etapo vertinimui yra pateikiama galutinė EUREKA projekto paraiška.Bendrus Lietuvos-Šveicarijos projektus remiantis nacionalinėmis EUREKA programos taisyklėmis gali vykdyti tiek įmonės, tiek universitetai, mokslinių tyrimų institutai, turintys kompetencijų ir žinių, kaip kurti naujus produktus, paslaugas ar technologijas.

Gegužės 20 d. Kazimiero Simonavičiaus universitete vyks Baltijos-Šveicarijos šalių partnerių paieškos renginys inovaciniams projektams („Baltic-Swiss Innovation Matchmaking event“), į kurį kviečiami dalyvauti visi besidomintys bendradarbiavimo galimybėmis EUREKA programoje. Bus organizuojami B2B verslo susitikimai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius