Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invega“ steigia dukterinę įmonę

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“), siekdama skaidriai ir veiksmingai įgyvendinti naują finansų inžinerijos priemonę „Ko-investicinis fondas I“, įsteigė dukterinę bendrovę UAB „Kofinansavimas“.
INVEGA dukterinė įmonė
INVEGA dukterinė įmonė / INVEGA

„Invegos“ dukterinė įmonė valdys naujai steigiamą Ko-investicinį rizikos kapitalo fondą I, kurio veiklai Ūkio ministerija skyrė iki 11 mln. eurų iš į INVEGOS fondą grįžusių ir grįšiančių lėšų.

Pasak ūkio viceministro ir „Invegos“ Stebėtojų tarybos pirmininko Mariaus Skarupsko, per „Invegos“ įsteigtą dukterinę įmonę bus įgyvendinama nauja rizikos kapitalo priemonė „Ko-investicinis fondas I“, kuria Ūkio ministerija siekia toliau vystyti Lietuvos rizikos kapitalo rinką, auginti naujus rizikos kapitalo rinkos dalyvius ir tokiu būdu suteikti platesnį kapitalo prieinamumą naujoms perspektyvioms Lietuvos įmonėms, turinčioms ribotas galimybes pasinaudoti bankų siūlomomis verslo finansavimo priemonėmis.

Naujojo Ko-investicinio rizikos kapitalo fondo I investicijos užtikrins lengvesnį finansavimo gavimą ambicingesniems „startuolių projektams“

„Žengiame naują žingsnį skatindami rizikos ir privataus kapitalo rinkos vystymąsi Lietuvoje, tikėdami ir planuodami, kad naujojo Ko-investicinio rizikos kapitalo fondo I investicijos užtikrins lengvesnį finansavimo gavimą ambicingesniems „startuolių projektams“, – savo planais dalijasi „Invegos“ generalinis direktorius Audrius Zabotka. – Be to, ši priemonė turėtų paskatinti įmones papildomo kapitalo ieškoti ir First North kapitalo rinkoje, ugdyti kitokią įmonių projektų finansavimo struktūrą“.

Kadangi šiuo metu priimtiniausia rizikos kapitalo fondų steigimo ir veiklos forma Lietuvoje yra komanditinė ūkinė bendrija (toliau – KŪB), todėl pagal šią teisinę formą ir steigiamas Ko-investicinis fondas I. KŪB veikloje „Invegos“ įsteigta dukterinė įmonė UAB „Kofinansavimas“ dalyvaus tikrojo nario teisėmis, o pati „Invega“ bus Ko-investicinio fondo I investuotojas – narys komanditorius, kurio įnašas į KŪB bus finansuojamas INVEGOS fondo lėšomis. KŪB bus valdomas ir sprendimai bus priimami LR ūkinių bendrijų įstatyme nustatyta tvarka.

„Invegos“ dukterinė įmonė savo veikloje vadovausis, bus valdoma ir visi jos sprendimai bus priimami pagal LR akcinių bendrovių įstatymą. Dukterinės įmonės valdybos nariai bus renkami viešo konkurso būdu. Po konkurso naujai paskirta UAB „Kofinansavimas“ valdyba skirs bendrovės direktorių.

Ko-investicinis fondas I kartu su privačiais investuotojais investuos į nepaskirsčiusias pelno labai mažas ir mažas įmones, veikiančias ne ilgiau kaip 5 metus po jų registracijos.

Ko-investicinis fondas I kartu su privačiais investuotojais investuos į nepaskirsčiusias pelno labai mažas ir mažas įmones, veikiančias ne ilgiau kaip 5 metus po jų registracijos.

Investicijos bus atliekamos tik į potencialiai gyvybingus projektus, galinčius sukurti numatytą investicijų grąžą ir užtikrinančius lengvai prognozuojamą pasitraukimą iš investicijų.

Privatūs investuotojai, kuriais galės būti rizikos kapitalo fondai arba ne mažiau kaip trijų verslo angelų komandos, bus investicijų iniciatoriai, galintys nuolat teikti pasiūlymus fondo valdytojui dėl investavimo į perspektyvias įmones. Potencialių privačių investuotojų atrankas planuojama organizuoti jau šių metų rudenį.

Planuojama, kad „Invegos“ dukterinė įmonė UAB „Kofinansavimas“ įmonių, į kurias investuos, valdyme dalyvaus kaip tylusis investuotojas. Tai bus numatyta kartu su privačiais investuotojais sudaromose akcininkų sutartyse, dėl kurių nuostatų kiekvienu atveju bus deramasi su privačiais investuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius