-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos įmonių tarptautiškumo skatinimas: galimybė užmegzti kontaktus tarptautinių projektų įgyvendinimui

Inovacijų proveržiui įmonėse reikalingi partneriai, tačiau mažos ir vidutinės įmonės vangiai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, o tai lemia jų stagnavimą, kuris savo ruožtu nesukuria galimybių spartesniam  viso šalies ūkio augimui ir konkurencingumui.
Dokumentai.
Lietuvos įmonių tarptautiškumo skatinimas: galimybė užmegzti kontaktus tarptautinių projektų įgyvendinimui

Skatindama įmones ieškoti ir, žinoma, įgyti patirties užsienyje, Europos Sąjunga į mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą ir inovacijas 2014-2020 metų laikotarpiu investuos per 326 mln. eurų. Šiomis investicijomis bus skatinama ir mažų bei vidutinių įmonių tinklaveika užsienyje.

Specialiai mažoms ir vidutinėms įmonėms sukurta priemonė „InoConnect Lt“, pagal kurią skiriamos investicijos skatins bendroves didinti savo tarptautiškumą.

„Pagrindinė problema yra ta, kad mažos ir vidutinės Lietuvos įmonės ne itin aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, dėl to neturi užsienio partnerių ir tai turi įtakos jų menkam tarptautiškumui“, – sakė Ūkio ministerijos Inovacijų departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėja Aurelija Kazlauskienė.

Ji pabrėžė, kad priemonės tikslas – skatinti mažų ir vidutinių įmonių tarptautinę partnerystę ir tinklaveiką, per Europos verslo ir inovacijų tinklą (EVIT) užmezgant ryšius su tarptautiniais partneriais ir ieškant galimybių dalyvauti tarptautinėse Europos Sąjungos MTEPI (mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų) iniciatyvose , visa tai darytų įtaką MTEP išlaidų šalyje didėjimui, MTEP paslaugų eksporui bei užsienio investicijų pritraukimui.

Iš viso pagal priemonę „InoConnect LT“ planuojama paskirstyti apie pusantro milijono eurų. 

„InoConnect LT“ yra tik viena iš priemonių, skirta mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimui. Taip pat paminėtinos priemonės: „Inovaciniai čekiai“, „Intelektas LT“, „Inopatentas“, „Inosertifikavimas“, „Inoklaster Lt“. Per jas į Lietuvos verslą bus investuojama per 326 mln. eurų.

Šios priemonės sukurtos verslo investicijų į mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą ir inovacijas (MTEPI) skatinimui, MTEPI centrų ir aukštojo mokslo sektoriaus ryšių bei sąveikos plėtrai.

Paminėtos priemonės visų pirma skatins investicijas į produktų ir paslaugų plėtrą, technologijas, socialines ir viešosioms paslaugoms teikti skirtas inovacijas.

Negana to, Sumanios specializacijos kryptyse bus skatinama inovacijų paklausa, jungimasis į tinklus, grupių ir atviros inovacijos, remiant taikomuosius mokslinius tyrimus ir eksperimentinės plėtros veiklas. 

ES – UKMin logo
ES – UKMin logo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius