-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatingumo idėjomis lietuviai vilios užsienio partnerius

Šiandien 14 organizacijų vienijantis sveikatingumo klasteris „iVita“, koordinuojamas įmonės „De Futuro“, kelia ambicingus tikslus tapti ryškiu ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.
Moteris sportuoja
Moteris sportuoja / Vida Press nuotr.

Bendradarbiavimą sveikatingumo produktų ir paslaugų kūrimo srityje vystantis klasteris siūlo inovatyvias idėjas aktyviam gyvenimo būdui, sportui ar reabilitacijai. Verslo ir mokslo įstaigas jungiančio tinklo planuose – eksperimentinė plėtra ir žmogaus intelekto tyrimais paremti produktai.

Padeda verslui atrasti mokslą

Pagrindinė klasterio „iVita“ veiklos kryptis – kurti aukštos kokybės bei didelės pridėtinės vertės sveikatingumo produktus ir paslaugas, didinančius sportinės veiklos efektyvumą, ugdančius sveiko gyvenimo būdo įpročius bei padedančius palaikyti geresnę sveikatos būklę. Vienas pagrindinių klasterio tikslų – naujausių ir efektyviausių gamybos bei valdymo technologijų vystymas, verslo ir mokslo bendradarbiavimo skatinimas.

Pastebime, kad kuriant įvairius naujus produktus įmonėms pritrūksta aukštos kvalifikacijos mokslininkų indėlio ar tyrimų.

„Pastebime, kad kuriant įvairius naujus produktus įmonėms pritrūksta aukštos kvalifikacijos mokslininkų indėlio ar tyrimų, jos neturi reikalingų kontaktų ar įrangos, kurią galėtų pasiūlyti mokslo įstaigos. Būdami koordinatoriais, mes skatiname mokslo ir verslo bendradarbiavimą, padedame susitarti ir pasiekti greitesnę sinergiją bendro produkto vardan“, – teigia klasterio „iVita“ koordinatorė ir įmonės „De Futuro“ vadovė Diana Vertelkienė.

Pasak pašnekovės, klasteris yra erdvė, kurioje susitinka ir susipažįsta seni ir nauji nariai, tokiu būdu sužino vieni apie kitus. Toks tarpusavio ryšių mezgimas labiausiai ir prisideda prie bendradarbiavimo pradžios. „Jei keli partneriai nusprendžia, kad nori kurti bendrą produktą ar paslaugą, sudaro atskirą konsorciumą ir plėtoja verslo idėjas. Kai kuriais atvejais suteikiame koordinavimo pagalbą“, – veiklos subtilybes pristato D. Vertelkienė.

Svarbu plėsti žinomumą ir narių tinklą

Įmonė pasinaudojo Europos Sąjungos (ES) siūloma Ūkio ministerijos administruojama investicijų priemone „Inoklaster LT“. Dabar ji tikisi pritraukti naujų narių, plėsti savo veiklą Lietuvoje ir įsitraukti į tarptautinį tinklą. „Mūsų tikslas – didesnio tinklo sukūrimas. Plėtra labai svarbi, nes nauji nariai su savimi atsineša naujas idėjas ir veiklų galimybes“, – teigia pašnekovė.

Moteris pastebi, kad tarptautinis bendradarbiavimas ateityje taps vis svarbesnis, todėl klasteriui ir jo nariams labai svarbu didinti žinomumą ir megzti kuo didesnį partnerių ratą. „Matome, kad laikui bėgant susidomėjimas ir noras bendrauti su užsienio partneriais tik didės. Todėl orientuodamiesi į inovacijų kūrimą, norime plėstis ir didinti savo žinomumą ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu lygmeniu“, – ateities planais dalijasi D. Vertelkienė.

Įgyvendindama projektą pagal priemonę „Inoklaster LT“, įmonė planuoja organizuoti renginius bei mokymus, atsivežti užsienio ekspertus. „Norime investuoti į veiklas, kurios kurtų pridėtinę vertę klasterio nariams, skatintų juos generuoti idėjas ir ieškoti inovacijų kūrimo kelių“, – aiškina D. Vertelkienė.

Galimybė inovatyvioms įmonėms

„Inoklaster LT“, kurios tikslas – skatinti įmones ir kitas įstaigas bendradarbiauti vykdant mokslo tyrimus, eksperimentinę veiklą ir inovacijas.

2014–2020 m. finansiniame laikotarpyje Lietuvos įmonės, eksploatuojančios klasterius, galės pasinaudoti priemone „Inoklaster LT“, kurios tikslas – skatinti įmones ir kitas įstaigas bendradarbiauti vykdant mokslo tyrimus, eksperimentinę veiklą ir inovacijas (MTEPI). Pagal šiuo metu paskelbtą priemonės „Inoklaster LT“ kvietimą teikti paraiškas finansavimas bus skiriamas MTEPI infrastruktūrai kurti.

Ūkio ministerija šių metų vasario mėn. paskelbė kvietimą teikti paraiškas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų priemonę „Inoklaster LT“. Paraiškas įmonės kviečiamos teikti iki 2017 gegužės 24 d. 16 val.

Iš viso investicijos pagal šią priemonę iki 2020 m. Lietuvoje sieks 2 896 200 eurų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Daugiau informacijos apie investicijų priemonę „Inoklaster LT“ galima rasti Ūkio ministerijos arba ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

ES - UKMin logo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius