Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Už susigrąžintas palūkanas – įmonės plėtra ir modernizavimas

Vis daugiau šalies įmonių naudojasi galimybe susigrąžinti palūkanas už gautas paskolas pateikę paraiškas pagal Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“. Viena iš jų – čiužinių, lovų ir kušečių gamyba užsiimanti bendrovė „Padvaiskas ir Ko“.
Čiužinys
Čiužinys / Vida Press nuotr.

Vilniaus rajone įkurtos įmonės direktorius Arvydas Padvaiskas sako, kad priemone naudojasi jau antrą kartą. Bendrovė planuoja atgauti 21 713 Eur sumokėtų palūkanų.

Paraiškos procesas nesudėtingas, todėl ir ateityje trečią kartą ketiname teikti paraišką palūkanų kompensavimui.

„Ėmėme paskolą ilgalaikiam turtui, įrangai. Paskolos suma nemaža, todėl ir atgauti turime svarią sumą. Susigrąžinsime net 95 proc. už įrangą sumokėtų paskolos palūkanų. Paraiškos procesas nesudėtingas, todėl ir ateityje trečią kartą ketiname teikti paraišką palūkanų kompensavimui“, – teigia A. Padvaiskas.

Susigrąžintas palūkanas investuoja į plėtrą

Direktorius džiaugiasi, kad atgauti pinigai itin praverčia įmonės veikloje – lėšos investuojamos į gamybinių pastatų rekonstrukciją ir naujus įrengimus. „Mūsų įmonei svarbus kiekvienas sutaupytas euras. Šiuo metu plečiami gamybiniai cechai, statoma nauja įranga – modernesnės ir našesnės staklės. Mums tai ypač aktualu, nes plečiame eksporto kryptis“, – sako pašnekovas.

A. Padvaiskas
A. Padvaiskas

A. Padvaisko teigimu, eksporto apimtis didinanti įmonė daugumą savo gaminių parduoda Belgijos, Olandijos, Rusijos, Švedijos, Vokietijos rinkose.

Direktorius pastebi, kad priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“ prisidėjo prie sėkmingos įmonės veiklos. „Šis sutaupymas yra reikšmingas, padeda mums jaustis tvirčiau finansiškai ir leidžia greičiau plėstis – per pastaruosius metus įdarbinome beveik 100 naujų darbuotojų“, – tikina pašnekovas.

Paraiškas galės teikti iki 2020 m. spalio

Dėl priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ galima kreiptis bet kuriuo metu iki 2020 m. spalio 31 d. Šia Ūkio ministerijos administruojama ES investicijų priemone gali pasinaudoti smulkusis ir vidutinis verslas.

Pateikus paraišką UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), nebereikia rūpintis tolesniais informacijos teikimo procesais – bankas pats perduoda informaciją INVEGAI apie sumokėtas palūkanas, kurių dalis ir yra kompensuojama.

Paraišką pateikusioms įmonėms gali būti kompensuojama iki 95 proc. sumokėtų palūkanų.

Paraišką pateikusioms įmonėms gali būti kompensuojama iki 95 proc. sumokėtų palūkanų. Kreipiantis per 3 mėnesius nuo banko paskolos gavimo, palūkanos kompensuojamos nuo tada, kai jos buvo pradėtos skaičiuoti. Jei kreipiamasi praėjus daugiau negu 3 mėnesiams, palūkanos kompensuojamos nuo paraiškos INVEGAI pateikimo dienos.

Daugiau informacijos apie „Dalinio palūkanų kompensavimo“ priemonę galima rasti Ūkio ministerijos, INVEGOS bei ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

ES - UKMin logo
ES - UKMin logo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius