Tiesiogiai
RINKIMŲ NAKTIS su 15min: Prezidento rinkimai II turas 2024 | Nausėda ar Šimonytė?

Laidoje „Lietuva – jūrinė valstybė“ sužinosite, kokias ekskursijas laivu klaipėdiečiams ir svečiams dovanoja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

Laidoje „Lietuva – jūrinė valstybė“ sužinosite, kokias ekskursijas laivu klaipėdiečiams ir svečiams dovanoja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Padirbėti gidu mėgsta pats uosto generalinis direktorius.
Laida „Lietuva – jūrinė valstybė“
Laida „Lietuva – jūrinė valstybė“ / Laidos kūrėjų nuotr.

Ponui Juozui – 88-eri, bet jis nepraleidžia nė vienos miesto gyventojams skirtos įdomybės. Laikraštyje perskaitęs, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija rengia ekskursijas patogiu laivu pasižvalgyti po uosto akvatoriją, bemat į ją susiruošė.

Žiūrėdamas į savo bendrakeleivius, kurių didžioji dalis mokinukai, ponas Juozas bandė prisiminti, kaip atrodė jo vaikystės uostas ir laivai. Kaip pasikeitė pasaulis!.. Apie uosto kompanijas milžines, vis didėjančius uoste laivus, gylį, į kurį po laivu panirtų penkių aukštų namas, apie investuojamus milijonus, uosto naudą, kas yra „ro ro“ kroviniai ir, be abejo, uosto istoriją pasakoja pats Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius, laisvalaikiu mėgstantis pabūti gidu.

Uosto direkcija šiemet surengs 30 nemokamų ekskursijų po uostą laivu „Venus S“. Paplaukioti prabangiai įrengtu laivu labiausiai veržiasi moksleiviai. Bet ir laidos vedėjui Henrikui Vaitiekūnui labai patiko – jis vis klausė savo padėjėjos Giedrės, ar nenorėtų ši ištekėti už tokio laivo kapitono. Šį kartą, deja, Giedrė buvo paslaptinga, jai rūpėjo tik du klausimai: ar prie kapitono labai kimba moterys ir kam reikia jūroj sukioti laivo vairą – kur beplauksi, visur vanduo...

VIDEO: Laida „Lietuva – jūrinė valstybė“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius