-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beatos Nicholson diena su šešėliu: „Bendrauti su jaunais žmonėmis yra mano pareiga“

Praėjus beveik dviems mėnesiams po profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!“ ir 15min.lt organizuoto Šešėliavimo konkurso rezultatų paskelbimo, gegužės pabaigoje pagaliau įvyko aštuntokės Gretos Dovidaitytės ir kulinarijos knygų autorės ir TV laidų vedėjos Beatos Nicholson susitikimas.
Beata Nicholson ir Greta Dovidaitytė
Beata Nicholson ir Greta Dovidaitytė / Juditos Kuniškytės nuotr.
Temos: 1 Beata Nicholson

Po šio susitikimo praktikė teigia, kad būtina su moksleiviais bendrauti ir paskatinti juos nebijoti ieškoti savęs ir siekti savo svajonių darbo. Tuo tarpu Greta džiaugiasi turėjusi galimybę pabendrauti su Beata ir teigia, kad šešėliavimas jai buvo, taip pat ir kitiems moksleiviams galėtų būti, puiki galimybė save išbandyti, pabendrauti su savo srities profesionalais ir taip pasitikrinti savo norą ir pasiryžimą rinktis vieną ar kitą profesiją.

Pasak Beatos, įprasta jos darbo diena yra gana paprasta, o jai norėjosi jos šešėliu tapusiai moksleivei parodyti ką nors įdomesnio, taigi susitikimą su Greta ji nukėlė gegužės pabaigai. Beata pakvietė Gretą susitikti savo kulinarinėje studijoje, kur moksleivė padėjo gaminti patiekalus naujos kulinarinės knygos fotosesijai ir galėjo pamatyti, kaip atrodo Beatos darbo diena. Pasak Beatos, su moksleive ji praleido įdomią dieną, jai patiko pabendrauti su jaunu žmogumi, kuris jau mąsto apie profesiją. Pasak jos, šiais laikais jaunuoliai yra ne pagal metus subrendę, viskuo domisi ir daugiau mąsto apie ateitį. Jos manymu, toks jaunų žmonių smalsumas yra sveikintinas, nes kuo daugiau kelių moksleiviai išbandys, tuo lengviau jiems bus nuspręsti, ką pasirinkti ateityje. Beatą maloniai nustebino, kad jos šešėliu tapusi moksleivė, dar tik aštuntokė, o jau rimtai ieško informacijos ir žinių apie norimą pasirinkti profesiją.

Pati Beata šiandien teigia dirbanti savo svajonių darbą, bet kol jį atrado, išbandė įvairių veiklų. Pasak jos, apie profesijos pasirinkimą būtinai reikia kalbėti su vaikais, paskatinti juos nebijoti ieškoti savęs ir išbandyti įvairias veiklas. „Turime vaikams padėti suprasti, kad profesijos pasirinkimas yra svarbus, tačiau ne viską nulemiantis gyvenimo sprendimas. Žinoma, reikia rinktis atsakingai, ką veiksi po mokyklos, tačiau nereikia galvoti, kad šis pasirinkimas nulems visą gyvenimą. Gyvenimas tuo ir yra puikus, kad pasiūlo vis naujas patirtis, kurias mums belieka drąsiai priimti“, – apie profesijos pasirinkimą kalbėjo Beata.

Beata teigia esanti labai laiminga, kad ji dirba savo svajonių darbą. Tačiau pasak pašnekovės, labai daug kas priklauso nuo pačio žmogaus ir jo požiūrio į veiklą, kuria užsiima. „Visi mano darbai man teikė malonumą. Tačiau nesvarbu, ką žmogus veikia, bet kuris užsiėmimas gali būti svajonių darbu. Svarbiausia, kad žmogus, kuris tuo užsiima, mėgautųsi savo veikla. Aš pati ieškodama ar imdamasi kokios nors veiklos visada klausiau savo vidinio balso, tai man tikriausiai ir padėjo atrasti savo vietą“, – apie veiklos pasirinkimą kalbėjo pašnekovė.

Paklausta, kodėl nusprendė vienai dienai priimti šešėlį, Beata sako, kad tai yra jos pareiga. „Man patinka bendrauti, mėgstu keistis patirtimis su įvairiais žmonėmis. O bendravimas su jaunąja karta yra mano pareiga, galima sakyti, socialinė atsakomybė pasidalinti savo patirtimi ir savo pavyzdžiu įkvėpti jaunus žmones“, – apie dalyvavimą Šešėliavimo konkurse kalbėjo Beata.

Dieną su Beata praleidusi aštuntokė Greta sako, kad planuoja ateitį sieti su kulinarija, tad jai labai norėjosi pabendrauti su šioje srityje dirbančiu žmogumi. Ji sako, kad daugelis tokiu jos pasirinkimu stebisi, mat yra įsitikinę, kad gerai besimokanti mergina galėtų siekti daugiau nei rinktis virėjos darbą. Tačiau Greta nesirengia atsisakyti savo svajonės. Ji džiaugiasi turėjusi progą pabendrauti su Beata, nes tai jai padėjo suprasti, kad profesija susijusi su maistu, gali būti labai įvairi.

„Norėjau pamatyti Beatos darbo dieną, kad įsivaizduočiau, koks gali būti darbas, susijęs su maisto gamyba. Kadangi aš buvau „šešėliu“, tai dariau viską, ko manęs prašė. O klausimų nesumažėjo, nes kuo daugiau kuo nors domiesi, tuo daugiau kyla klausimų. Manau, kad dar kokias tris dienas būčiau galėjusi „šešėliauti“, – susitikimo įspūdžiais dalinosi moksleivė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius