-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internetu transliuota pamoka mokiniams: griaunami mitai bei įkvepiantys pavyzdžiai

Neseniai lietuvių kilmės drabužių mainų projektas „Vinted“ paskelbė pritraukęs 20 mln. eurų investicijų. Prieš mėnesį girdėjome ir apie investicijų sulaukusį technologinį projektą „dalinuosi.lt“. Internetiniai startuoliai gali atnešti sėkmę ir išgarsinti Lietuvą, kaip kad 2003 m. įvyko su estų „Skype“. Naujieji šių IT projektų kūrėjai bus dabartiniai šalies mokiniai – tuo įsitikinę „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje specialistai, šiandien su partneriais internetu apie 4400 Lietuvos mokinių transliavę elektroninę pamoką.
Kompiuterinė pelė
Kompiuterinė pelė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Informacinės technologijos domina daugelį jaunų žmonių, tačiau apie šią sritį jie dažnai turi įvairių stereotipų, kuriuos ir bandėme sugriauti. IT specialistas dažnai dar vis įsivaizduojamas kaip kompiuteryje gyvenantis atsiskyrėlis ir tokia „karjera“ gali bauginti moksleivius. Tačiau iš tiesų toks specialistas turi net daugiau karjeros kelių nei, pavyzdžiui, teisininkas ar gydytojas – pasaulyje galima suskaičiuoti virš šimto IT specialybių“ – pasakoja ePamokos organizatorius, „Barclays“ projektų vadovas Tomas Kriščiūnas.

„Taip pat norėjome paskatinti mokinius užsibrėžti ir siekti savo tikslų, todėl pasikvietėme svečią, kuris pasidalino savo sėkmės istorija ir, tikimės, įkvėpė moksleivius kurti idėjas, kurios ateityje garsintų ne tik juos, bet ir visą Lietuvą“, – tęsia T. Krisčiūnas.

Dalį ePamokos vedęs „SneakyBox“ kompanijos bendrasavininkas ir programuotojas Liudas Ubarevičius mokiniams pasakojo apie tai, kaip grupelė studentų sėkmingai įsteigė kompiuterinių žaidimų kūrimo studiją ir susilaukė tarptautinės sėkmės.

„Barclays“ technologijų centras Lietuvoje ePamokos projektą įgyvendino kartu su profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!”. Iniciatyvos direktorė Živilė Drėgvaitė teigia, kad tokie specialistų pasakojimai vaikus ne tik skatina domėtis IT sritimi, bet ir padeda racionaliai nuspręsti, ar ateityje jie norėtų eiti panašiu keliu.

„Jauni žmonės dažnai abejoja dėl savo karjeros ar ateities planų, o mažesniuose miestuose jie ne visada gali išgirsti istorijas, kuriuos paskatintų siekti savo svajonių. Todėl tokios pamokos vaikams labai reikalingos“, – tęsia „Swedbank“ bei „Omnitel“ įkurtos profesinės savanorystės iniciatyvos direktorė.
 
Šiais metais ePamokoje viso dalyvavo apie 4400 mokinių iš 177 mokyklų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei kitų šalies miestų ar miestelių. „Barclays“ tokią pamoką planuoja surengti ir kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius