-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos mokyklose pirmą kartą vyks „Saugesnio interneto savaitė“

Vasario 11 dieną Lietuvoje bus minima „Saugesnio interneto diena“, kurią taip pat mini daugelis Europos valstybių. Ta proga vasario 10-14 dienomis šalies mokyklose pirmą kartą vyks „Saugesnio interneto savaitė“, kurios metu įvairių organizacijų atstovai kviečiami papasakoti mokiniams apie saugų elgesį internete.
Priklausomybė nuo interneto
Internete ne visada saugu. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Facebook Internetas

„Tyrimai rodo, kad internetu kasdien naudojasi apie 1,5 milijono Lietuvos gyventojų, dažnai tai būna vaikai ar jaunesnio amžiaus žmonės. Tačiau jie ne visada žino, kad bendravimo internete ir tikrovėje taisyklės gali būti kitokios, ne visada gali būti tikri, kad iš tiesų naršo saugiai, todėl kviečiame įvairių sričių specialistus, kad jie mokyklose pasidalintų savo patirtimi su vaikais ir konkrečiais pavyzdžiais papasakotų, kaip internetinėje erdvėje užsitikrinti saugumą“, – pasakoja „Saugesnio interneto savaitę“ organizuojančios iniciatyvos „Kam to reikia?!” direktorė Živilė Drėgvaitė.

internetu kasdien naudojasi apie 1,5 milijono Lietuvos gyventojų, dažnai tai būna vaikai ar jaunesnio amžiaus žmonės. Tačiau jie ne visada žino, kad bendravimo internete ir tikrovėje taisyklės gali būti kitokios, – sakė Ž.Drėgvaitė.

„Saugesnio interneto savaitės“ metu visoje Lietuvoje savo patirtimi apie saugumą interneto erdvėje dalinsis „TEO“, Kauno technologijos universiteto, „Omnitel“, „Swedbank“, „Microsoft“, „Barclays“ bei kitų šalies organizacijų specialistai.

„Saugesnio interneto savaitės“ idėja gimė bendradarbiaujant su Švietimo informacinių technologijų centru. Šio centro atstovė bei Saugesnio interneto projekto administratorė Agnė Karaliūtė pasakoja, kad saugumo internete problemą Europoje nagrinėja 30 Saugesnio interneto centrai – vienas tokių yra ir Lietuvoje.

„Visų centrų atstovai nuolat dalinasi patirtimi, rengia bendrus projektus ir bando mokykloms bei jauniems žmonėms suteikti žinių apie tai, kaip elektroninėse erdvėse nesukelti sau pavojų. Šiais metais daugiausia dėmesio norėtume skirti mokiniams nuo 5-7 klasių: peržengę šį amžių jaunuoliai kaip tik pradeda aktyviai įsilieti į socialinius tinklus bei kitas interneto erdves“, – teigia Švietimo informacinių technologijų centro atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius