Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Prasidedanti Nacionalinė karjeros savaitė sujudins daugiau nei 250 mokyklų

Pirmadienį visoje Lietuvoje startuotoja Nacionalinė karjeros savaitė, jos metu daugiau nei 250 mokyklų suaugusieji įvairių sričių specialistai mokiniams pasakos apie savo darbą. Pirmą kartą Lietuvoje rengiamą projektą globoja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Per visą savaitę bent 30-yje šalies miestų ir miestelių įvyks 265 tokios pamokos.
Karjera
Karjera / 123rf nuotr.

„Apie tai, kas lauks baigus mokyklą ar universitetą, vaikai žino labai nedaug. Tik savo akimis pamatę, ką reiškia praktiškai dirbti vieną ar kitą darbą, bei pabendravę su tos profesijos atstovu jie dažnai pirmąkart susidaro realų vaizdą apie ją“, – pasakoja Nacionalinėje karjeros savaitėje dalyvaujanti Vilniaus Užupio gimnazijos Karjeros koordinatorė Dovilė Požeckienė.

Pasak jos, mokiniai labai nori susitikti su įmonių, institucijų ir organizacijų darbuotojais. „Vaikai patys išsirenka sau įdomius renginius ar žmones, kurių norėtų paklausyti. Jie puikiai supranta, kad pažintis su srities specialistu leidžia sužinoti, ko galima tikėtis iš būsimos profesijos ir apskritai, ar moksleiviams toks kelias būtų įdomus. Tokias žinias, kaip dirba žurnalistai, finansininkai, medikai ar vadovai, mokiniai sunkiai įgytų vien namuose ar mokykloje“, – tęsia D. Požeckienė.

Apie karjeros pasaulį sužino iš pirmų lūpų

Nacionalinėje karjeros savaitėje dalyvausianti įmonių grupės „KG Group“, kuriai priklauso AB „Kauno Grūdai“, AB „Vilniaus paukštynas“ ir AB „Kaišiadorių paukštynas, personalo direktorė Inga Staniūnė pasakoja, kad dalyvaudami šiame projekte siekia populiarinti ateityje paklausias profesijas.

„Mūsų įmonių grupėje dirba labai įvairūs specialistai, jie vaikams gali papasakoti ir apie veterinaro, maisto ar gyvulininkystės technologo darbą, – pasakoja I. Staniūnė. – Tad bendradarbiaudami su mokyklomis galime pasidalyti žiniomis apie specialybes, kurias išmanančių žmonių rinkoje trūksta jau šiandien, ir padėti mokiniams apsispręsti renkantis profesiją.“

„Kam to reikia?!” direktorė Živilė Drėgvaitė pasakoja, kad Vakarų valstybėse verslo įmonių ir mokyklų bendradarbiavimo praktika yra labai paplitęs reiškinys. „Mokykloms reikia gyvų praktinių žinių. Specializuoti mokymai, seminarai ar praktiniai užsiėmimai padeda moksleiviams sužinoti apie karjeros perspektyvas mūsų šalyje, o jauniems specialistams – išbandyti jėgas perteikiant savo profesinę patirtį“, – mano Ž. Drėgvaitė.

Nacionalinės karjeros savaitės metu mokyklose apsilankys įvairiausių profesijų specialistai – tarp jų ir kelių policininkai, gydytojai ar didžiausių šalies įmonių vadovai. Su mokiniais susitiks „Sodros“, „Litgrid“, „Barclays“, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bei kitų įmonių ar organizacijų atstovai.

Nacionalinė karjeros savaitė visoje Lietuvoje vyksta Lapkričio 11-15 dienomis.

Apie profesinės savanorystės iniciatyvą „Kam to reikia?!“

Mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ ir banko „Swedbank“ sukurta profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!“ ragina įvairių sričių specialistus padėti augančiai kartai teisingai pasirinkti ateities profesiją dalijantis savo profesine patirtimi su moksleiviais. Norintieji praktiniais pavyzdžiais paaiškinti, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia realiame gyvenime, papasakoti apie savo profesiją bei pasidalyti patarimais, kaip atrasti tinkamiausią sritį, daugiau informacijos ras interneto portale www.kamtoreikia.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius