Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apklausa: 56 proc. lietuvių svarsto keisti esamą darbovietę

Daugiau nei pusė dirbančių Lietuvos gyventojų per pastarąjį pusmetį svarstė keisti savo esamą darbo vietą. Statybinės technikos ir modulinių patalpų nuomos bendrovės „Cramo“ užsakymu atliktas „Geros dienos darbe“ tyrimas parodė, kad lietuviai yra mažiausiai lojalūs darbuotojai iš visų tirtų Baltijos, Skandinavijos ir Vakarų Europos valstybių, praneša įmonė.
Pokalbis dėl darbo
Darbo pokalbis / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Darbas

Tyrimo duomenimis, patys lojaliausi savo darbdaviams iš visų tirtų šalių yra Norvegijos gyventojai. Šioje Skandinavijos šalyje tik 37 proc. dirbančiųjų per paskutinius šešis mėnesius galvojo apie darbo vietos pakeitimą. Esamos situacijos keisti nėra itin linkę ir suomiai – tik 40 proc. jų prisipažino per paskutinį pusmetį turėję abejonių dėl savo turimo darbo ir svarstę jį pakeisti.

Ne daug nuo Suomijos gyventojų skiriasi ir vokiečiai, kurių apie galimus karjeros pokyčius pastaruoju metu svarstė vos 1 proc. daugiau. Artimiausios Lietuvai pagal visų sektorių darbuotojų rezultatus iš visų tirtų šalių yra Latvija bei Švedija, kuriose atitinkamai po 47 proc. ir 53 proc. dirbančiųjų per paskutinius pusę metų svarstė apie darbo vietos keitimą.

Tyrime lyginant statybų sektoriaus darbuotojų lojalumą rezultatai Lietuvoje yra artimesni gautiems Suomijoje nei, pavyzdžiui, Latvijoje. Kaimyninėje šalyje keisti darbą per paskutinį pusmetį svarsčiusių statybų sektoriaus darbuotojų dalis siekia 59 proc. – 17 proc. daugiau nei tarp Lietuvos gyventojų.

„Nors bendrai lietuviai yra daugiausiai apie darbovietės kaitą svarstantys visų nagrinėtų šalių gyventojai, tačiau pažymėtina, kad statybų sektoriuje dirbantys mūsų tautiečiai žymiai rečiau jaučia poreikį ar norą pereiti dirbti į kitą įmonę ar pakeisti savo darbo pobūdį ir profesiją“, – sako Gintarė Junevičiūtė, statybinės technikos ir modulinių patalpų nuomos bendrovės „Cramo“ Rytų Europos regiono rinkodaros ir komunikacijos vadovė.

YIT korporacijos, kuriai priklauso statybų bendrovė „YIT Kausta“, kasmet atliekamas darbuotojų pasitenkinimo tyrimas rodo, kad Lietuvoje darbuotojų lojalumui svarbiausi trys aspektai: santykiai su vadovu ir kolektyvu bei grįžtamasis ryšys; įmonės finansinis stabilumas, skaidriai ir laiku mokamas atlyginimas; saugios darbo sąlygos.

Lojaliausiais statybų sektoriaus, kaip ir visais likusiais, darbuotojais gali džiaugtis Norvegijos įmonės. Šioje šalyje vos penktadalis statybų sektoriaus darbuotojų per pastarąjį pusmetį svarstė apie kokius nors pokyčius darbe. Už Norvegijos rikiuojasi Vokietija (26 proc.), Suomija (39 proc.), Lietuva (42 proc.), Švedija (50 proc.) ir Latvija (60 proc.).

Bendrovės „Cramo“ užsakymu atlikto tyrimo metu iš viso apklausta 2300 darbuotojų Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius