-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausio lygio vadovams Lietuvoje atlyginimai nebekyla

Specialistai sako, kad Lietuvoje aukščiausio lygio vadovų atlyginimai nebekyla. Tarp vadovų didėja konkurencija ir jiems vis sunkiau rasti tokį darbą, kokio jie norėtų. Tuo pat metu atlyginimų skirtumas tarp daugiausiai ir mažiausiai uždirbančių žmonių yra didžiausias regione, praneša TV3 laida „Savaitės komentarai“.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vidutiniškai Lietuvoje generalinis direktorius per metus uždirba apie 270 tūkst. litų.

Yra keli samdomi įmonių vadovai, kurių atlyginimas per metus siekia milijoną litų.  Šiek tiek daugiau vadovų per mėnesį uždirba apie 50 tūkst. litų. „Tai finansų sektoriaus, technologijų bendrovių vadovai“, – teigia personalo paieškos įmonės vadovė Kristina Vaivadaitė.

Tyrimai rodo, kad vidutiniškai Lietuvoje generalinis direktorius per metus uždirba apie 270 tūkst. litų. Per mėnesį jo atlygis neviršija 25 tūkst. litų. Šiek tiek mažiau nei lietuvių vadovai uždirba Estijos bei Latvijos įmonių vadovai.

Banko „Swedbank“ vadovė Dovilė Grigienė sako, kad ji visada investavo į savo išsilavinimą ir akiračio plėtimą. „Dirbdama šį darbą nelabai turiu galimybių dažnai daryti kavos pertraukas. Diena yra įtempta, o dienotvarkėje daug susitikimų. Nuo to laiko, kai priėmiau šį  darbo pasiūlymą, paplepėjimams laiko tikrai labai sumažėjo“, – teigė ji.

Dovilė Grigienė
Dovilė Grigienė

Pasak K.Vaivadaitės, vadovais tampa žmonės, kurių intelektas yra aukštesnis nei vidutinis: „Tie žmonės todėl ir yra geresni už kitus, nes jie nuolatos ieško galimybių tobulėti, daryti geriau, turi ambicijų.“

Specialistai pastebi, kad aukščiausio lygio vadovų atlyginimai Lietuvoje beveik nebeauga. Užsienio kompanijoms pakeitus savo strategiją ir panaikinus regioninių įmonių vadovų etatus, Lietuvoje yra gabių ir patyrusių žmonių, kurie neranda jiems tinkančio darbo.

„Didesnį nei 3 tūkst. eurų atlyginimą Lietuvoje gauna mažiau ne vienas procentas žmonių. Virš pusantro tūkstančio eurų uždirba vos penki procentai žmonių. Lietuva jau keletą metų ES pasižymi kaip viena šalių, kur pajamų nelygybė yra viena didžiausių. Nuo 1996 iki 2011 m. realios žmonių pajamos augo, tačiau ketvirtadalio mažiausias pajamas gaunančių žmonių pajamos praktiškai nedidėjo, tuo tarpu turtingųjų užaugo 2,5 karto“, – teigė Socialinės gerovės instituto ekspertė Viginta Ivaškaitė-Tamošiūnė.

Minimalus atlyginimas Lietuvoje yra 1035 litai, o vidutinis darbo užmokestis neatskaičius mokesčių nesiekia nei 2,5 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius