Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aukso amžius keičiantiems specialybę į IT: darbą siūlo nepaisant amžiaus ir patirties

Lietuvoje augant IT darbuotojų poreikiui, daugėja ir norinčių jais tapti. Vis dažniau šią specialybę renkasi vyresni žmonės, kurie jau turi sukūrę karjerą kitoje srityje. Su tokiais žmonėmis dirbantys specialistai vieningai sutaria – šiuo metu rinka tokia įkaitusi, kad darbdaviai daugiausiai dėmesio kreipia į turimas žinias, norą tobulėti ir motyvaciją pažinti technologijų pasaulį, o ne patirtį panašiame darbe.
Darbas kompiuteriu
Darbas kompiuteriu / Maxim Tolchinskiy / Unsplash nuotr.

Esant dideliam poreikiui, darbdaviai taip pat siūlo pačias geriausias galimybes, papildomus priedus, atostogas, pietus ar darbą iš šiltųjų kraštų, kad tik gautų taip trūkstamų žmonių. Todėl dabar – pats tinkamiausias metas keisti profesiją apie tai galvojantiems, bet nedrįstantiems.

Personalo atrankos agentūros „Indigroup“ vadovas Karolis Blaževičius sako, kad dabartiniai IT pasiūlymai verčia susimąstyti, ar tikrai verta tęsti darbą savo srityje, jeigu neplanuojama tapti vadovu. O gal verčiau skirti šiek tiek laiko, pasimokyti, galbūt šiek tiek surizikuoti, bet ateityje turėti daugiau perspektyvų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius