Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronius Markauskas apie E.Bėronto atleidimą: tokia informacija STT pažymoje niekada negali būti iš piršto laužta

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas 15min sakė, kad Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovą Eriką Bėrontą atleido gavęs papildomos informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT). „Tai yra tokie faktai, kurie verčia abejoti dėl galimo skaidrumo“, – sakė B.Markauskas.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stipriai NMA vadovo kėdės įsitvėrusį E.Bėrontą ministras atleido trečiadienį, gavęs papildomos informacijos iš STT. E.Bėrontą nustebino, kad ministras susitikimo su juo metu esą neminėjo jokios papildomos informacijos.

Ji gal buvo papildanti tai, kas buvo anksčiau. Tikrai suteikė daugiau pagrindo, abejonių, – sakė B.Markauskas.

B.Markauskas 15min sakė iš tiesų apie STT pažymą E.Bėrontui nieko neatskleidęs, tačiau buvęs NMA vadovas turėtų nutuokti, kodėl yra suabejota jo skaidrumu.

„Turbūt normalu, nes tai yra slapta pažyma, tai Bėrontas tikrai nežino, tikrai nebuvo atskleistas turinys tos informacijos, bet tai yra normalu. Tai yra riboto naudojimo informacija, aš ją gavau“, – 15min Berlyne sakė B.Markauskas.

Paklaustas, ar galėjo tos pažymos turinį atskleisti E.Bėrontui, jis pridūrė: „Ne, tikrai ne.“

„Ji gal buvo papildanti tai, kas buvo anksčiau. Tikrai suteikė daugiau pagrindo, abejonių. Jeigu konkretūs kaltinimai, turbūt būtų jau teisminio proceso dalykai. Bet tai yra tokie faktai, kurie verčia abejoti dėl skaidrumo“, – kalbėjo B.Markauskas.

Kol kas, ministro teigimu, neaišku, ar tos informacijos pagrindu E.Bėrontui gali būti suformuoti kaltinimai.

„Kuo tas pasibaigs, šiandien sunku pasakyti. Žinome, kad tebėra ponas Bėrontas ir specialiuoju liudytoju. Žinome įvairių baigčių. Neseniai pasirodė statistika, kiek yra Seimo narių buvę specialiaisiais liudytojais, ir ne visada tai baigiasi konkrečiais pateiktais kaltinimais, bet turbūt reikėtų vertinti tą situaciją platesne prasme. Ir prezidentė buvo pasakiusi, ir premjeras savo nuomonę, teko viską kartu sudėjus ir priimti tą sprendimą“, – kalbėjo B.Markauskas.

Pasak jo, E.Bėrontas turėtų nujausti tos informacijos turinį.

„Ko gero, turėtų žinoti. Juk tokia informacija ir pažyma niekada negali būti iš piršto laužta. Ar Bėrontas įtaria kokią informaciją, sunku pasakyti“, – aiškino B.Markauskas.

Sausio pradžioje B.Markauskas, gavęs STT pažymą apie E.Bėrontą, aiškino, kad joje „nieko tokio nebuvo“.

„Aš paprašiau, aš gavau tą pažymą ir toje pažymoje tikrai nebuvo nieko tokio, dėl ko aš negalėčiau skirti E.Bėronto antrai kadencijai“, – portalui delfi.lt tuomet sakė B.Markauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius