-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CVbankas.lt: barzdaskučių atlyginimas Vilniaus centre – kaip patyrusio programuotojo

Atlygis nuo 1400 eurų „į rankas“ – viliojantis darbo pasiūlymas prestižiniame Vilniaus Žvėryno rajone esančiame „Riverside Barbers“ barzdaskučių salone. O ten – ne tik barzdų skutimas ir formavimas, bet ir paslaugos, primenančios SPA procedūras. Kaip atrodo auksarankio barzdaskučio kasdienė virtuvė ir ko reikalaujama CVbankas.lt kandidatų į šią poziciją, kalbamės su barzdaskučių salono „Riverside Barbers“ savininku Dmitrijumi Novikovu.
Barzdaskučių salonas
Barzdaskučių salonas / 123RF.com nuotr.

„Žmonės, kurie ateina dirbti pas mus, turi suprasti, kad visiems sąlygos vienodos, ir jie turi mokėti suteikti visas reikiamas barzdaskučių paslaugas. Būtent todėl mes esame orientuoti į kokybę, o už ją gali būti mokamas ir atitinkamas atlyginimas“, – kodėl toks net ir patyrusiems programuotojams patrauklus atlyginimas yra siūlomas barzdaskučiui, paaiškino D.Novikovas.

Skelbimą apie darbą barzdaskučiui rasite pagal šią nuorodą.

Keldamas aukštus standartus savo darbuotojams, salono savininkas tikino, kad siekia orientuotis į kokybę. „Tuo ir apsisunkinome mes darbą ieškodami darbuotojų, bet tuo pačiu galėsime garantuoti ir kokybę“, – pripažino darbuotojų per internetinį portalą CVbankas.lt ieškantis D.Novikovas.

Tikslas – ne konvejeris

Įprastai paslaugas tokio pobūdžio salonuose stengiamasi suteikti kuo greičiau. Čia figūruoja formulė: kuo daugiau klientų – tuo daugiau pinigų. Tačiau Dmitrijus sakė, kad tokios vizijos naujai atsidarysiančiame salone neturi. Klientams „Riverside Barbers“ siekiama sukurti išskirtinę atmosferą, kurioje jie gali jaustis lyg svečiai.

Komanda, dirbdama pilnu tempu ir esant gausiai klientūrai, galėtų aptarnauti apie 70 vyrų.

„Kuriame erdvę poilsiui, ne taip, kad atėjus klientui jį apkerpame per valandą ir varome lauk. Čia galima pasilikti, pabendrauti su bendraminčiais vyriškoje aplinkoje“, – pasakojo D.Novikovas.

Atvykę vyrai į barzdaskučių saloną laukiamajame gali atsigaivinti kokiu tik nori gėrimu. Visuomet atsiranda ir ryšys tarp atsitiktinai susitikusių klientų – nuolatos verda diskusijos įvairiomis temomis. Aplinką pagyvina ir poilsio zona, skirta žaisti su žaidimų konsole „PlayStation“. „Planuojame šią erdvę išnaudoti ir krepšinio varžybų žiūrėjimui“, – apie norą maksimaliai vyriškoms veikloms išnaudoti aplinką sakė barzdaskučių ieškantis salono savininkas.

Salone bus siekiama vyriško kirpimo, barzdos formavimo standartus pakylėti į aukštesnį lygį, o pats salonas ilgainiui virstų bendraminčius vienijančiu klubu.

„Geras, savas kirpėjas, barzdaskutys jo gyvenime yra kaip savas advokatas ar daktaras. Su juo pasišneki, pasitari. O kartais užtenka, kad kas nors tiesiog supratingai išklauso. Šis amatas reikalauja ne tik profesinės meistrystės, bet ir tam tikros empatijos, galbūt psichologo įgūdžių“, – sakė D.Novikovas.

123RF.com nuotr./Barzdaskučių salono įrankiai
123RF.com nuotr./Barzdaskučių salono įrankiai

Iš viso kolektyve turėtų darbuotis nuo 8 iki 10 barzdaskučių ir 3 administratorės. Tokiu atveju komanda, dirbdama pilnu tempu ir esant gausiai klientūrai, barzdaskučių salono savininko teigimu, galėtų aptarnauti apie 50.

„Praktika rodo, kad maždaug 85 procentai ateina tik kirptis, todėl procedūra užtrunka trumpiau“, – klientų srautą įvardino D.Novikovas.

Tarsi SPA centras

Iš pirmo įspūdžio galėtų atrodyti, kad barzdaskučių salonas yra tarsi eilinė kirpykla: ateini, apsikerpi ir išeini. Tačiau vyriškoje aplinkoje po įtemptos darbo dienos yra siekiama padėti atsipalaiduoti, o kartu ir patirti malonumų kaip SPA centre.

123RF.com nuotr./Barzdaskučių salonas
123RF.com nuotr./Barzdaskučių salonas

„Iš viso vienu metu bus galima aptarnauti 7 klientus. Tikslas yra pasiūlyti kuo daugiau paslaugų: ne tik apskusti ar apkirpti, bet ir klientui leisti atsipalaiduoti ir pasimėgauti procedūromis“, – apie savo salono tikslus atsiliepė D. Novikovas. Be abejonės, didžiausia atsakomybė tokiu atveju tenka darbuotojams – dėl šios priežasties jie turėtų mokėti suteikti pačias įvairiausias paslaugas.

Tikslas yra pasiūlyti kuo daugiau paslaugų: ne tik apskusti ar apkirpti, bet ir klientui leisti atsipalaiduoti ir pasimėgauti procedūromis.

Kaip pasakojo salono savininkas, šiuo metu „Riverside Barbers“ komandoje esantys barzdaskučiai yra populiarūs užsienyje. Vienas pirmųjų „Riverside Barbers“ meistrų – keliolikos metų barzdaskučio Norvegijoje patirtį turintis Rolandas. Kitas kirpėjas Feretas yra atkeliavęs iš Turkijos, kur yra gilios ir savitos barzdos priežiūros tradicijos. Meilės emigrantas pramoko lietuvių kalbą ir čia jau dirbo kirpykloje.

„Mes norime, kad brangiau kainuotų paslauga, bet būtų garantuota kokybė“,– apie aukštą kartelę profesionalų barzdaskučių salone sakė D.Novikovas.

Keičiasi žmonių savimonė

Mada skusti barzdas buvo puoselėjama ir praėjusiame dešimtmetyje, tačiau sumenko 7-ajame dešimtmetyje padažnėjus per kraują perduodamų ligų atvejams. Tuomet net buvo uždrausta barzdas skusti vienašmeniais peiliais, tad barzdaskučių imperija po truputį ėmė griūti. Šis amatas atsigavo, kai buvo sukurti vienkartiniai vienašmeniai skustuvai, dabar naudojami visame pasaulyje.

Šiuo metu barzdaskučių kultūra labai sparčiai populiarėja. Darbuotojų ieškantis barzdaskučių salono savininkas Dmitrijus sakė nuolatos sekęs konkurencinę aplinką ir tendencijas – Vilniuje šiuo metu jau yra 15 barzdaskučių salonų bei tai yra gera niša plėstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius