-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbdavys sutriko: Darbo birža per tris dienas jam rado administratorę, kurios jis neieškojo

Jonavos rajone įsikūrusios kanalizacijos valymo bendrovės vadovas Martynas Bagužis nustebo sužinojęs, kad per Darbo biržą ieško administratorės. Mat tokios jam nereikia. Kodėl Darbo biržos specialistai įmonės vardu sukūrė skelbimą, kuris po trijų dienų dingo, lieka neaišku. M.Bagužis kelia klausimą, ar taip nėra dirbtinai pučiami Darbo biržos veiklos rezultatai.
Darbo birža
Darbo birža / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jonavos rajone įsikūrusios įmonės vadovas praėjusių metų pabaigoje kreipėsi į teritorinę darbo biržą, nes kaip darbdavys norėjo pasikonsultuoti dėl įdarbinimo lengvatų. Kelis patarimus gavo, užsiregistravo Darbo biržos sistemoje, kad matytų bedarbių skelbimus, ir vėliau apie sistemą pamiršo.

Tiesa, prisijungęs jau sausio viduryje, M.Bagužis nustebo: „Mano įmonės vardu sukurtas skelbimas, nurodoma, kad ieškoma administratoriaus, netgi nurodoma pretendentė į darbo vietą.“

Darbo skelbimas
Darbo skelbimas

Minėtas skelbimas galiojo tik tris dienas. M.Bagužis pasakojo, kad skelbimo tikrai nekūrė, mat jam administratoriaus net nereikėjo.

„Jokio skelbimo nekūrėme nei su konsultante, nei aš savarankiškai, nes tiesiog man tokio darbuotojo niekada nereikėjo. Tai taip išeina, kad pati Darbo birža prisijungė prie mano paskyros ir sukurpė skelbimą, kuris buvo 3 dienas. Nurodyta vieta – Garliava, į kurią buvo pasiūlytas kandidatas, nors mano įmonė registruota Išoruose, Jonavos r., o viena veikla vykdoma Kaune, Mickevičiaus g., kita – po visą Kauną. (…) Taip dirbtinai išpučia darbo rezultatus, aš darbuotojo neieškojau, tik planavau ateičiai“, – kalbėjo verslininkas.

Rekomendacija įdarbinti
Rekomendacija įdarbinti

Kauno teritorinės darbo biržos direktoriaus pavaduotoja Vita Pranaitienė pripažino, kad toks skelbimas be darbdavio žinios iš tikrųjų buvo sukurtas, tačiau kodėl – nepaaiškino.

„Išsiaiškinome, kad darbdavio aprašyta situacija, kai jo vardu buvo sukurtas darbo skelbimas su juo nesuderinus, iš tiesų įvyko mūsų elektroninėje registracijos sistemoje. Noriu akcentuoti, kad šis konkretus atvejis aptartas su atsakinga darbuotoja.

Tai žmogiškosios klaidos pasekmė ir tai nėra tipinė situacija – panašių atvejų nėra pasitaikę. Apgailestaujame ir atsiprašome darbdavio dėl šio nesusipratimo. Artimiausiu metu situaciją aptarsime su visais klientus aptarnaujančiais darbuotojais ir sustiprinsime šią veiklos sritį“, – laiške 15min cituojama V.Pranaitienė.

Giriasi sistema

Darbo birža giriasi, kad darbuotojus, jeigu tai nėra trūkstamų profesijų atstovai, vidutiniškai suranda per savaitę. Pernai laisvas darbo vietas registravo apie 30 tūkst. šalies darbdavių (įregistravo 240 tūkst. laisvų darbo vietų). Maždaug pusė jų buvo registruota internetu.

„Įprasta praktika, kad darbdaviai, norintys greičiau susirasti darbuotojų, gali tai daryti per e.dbiržą – patys skelbti laisvas darbo vietas. (…) Naudojimasis e. paslaugomis darbdaviams leidžia sukurti darbo vietos skelbimus, paskelbti darbo vietą bei redaguoti joje skelbiamą informaciją, atlikti darbuotojų paiešką, užsisakyti darbo muges, atlikti kandidatų paiešką, siųsti pranešimus apie darbo vietą kandidatams, tvarkyti įmonės duomenis įmonės kortelėje, pateikti prašymus dėl užsieniečių įdarbinimo, teikti pasiūlymus dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse bei atlikti dokumentų, susijusių su registruotomis darbo vietomis, peržiūrą (išduotos rekomendacijos, sutartys ir pan.)“, – apie elektroninės sistemos populiarumą rašo Komunikacijos skyriaus vedėja Jūratė Baublienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius