-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų komandos vadovės Milenos karjera Vilniuje: keisti darbus verta ir nekeičiant įmonės

Profesine sėkme dažniausiai laikomas gebėjimas kopti karjeros laiptais, tačiau šiuolaikinėje darbo rinkoje ne visi specialistai renkasi vertikalią karjerą. Milena Dimitrova-Liutvinė, dirbanti bendrovės „Western Union“ Vilniaus biure, savo pareigas keitė horizontaliai – išmokdama vis naujų dalykų. Tarptautinių ir tarpvaliutinių pinigų perlaidų bei mokėjimų įmonėje per daugiau negu dešimtmetį ji įgijo patirties tiesiogiai bendrauti su klientais, organizuoti kolegų mokymus, o šiuo metu vadovauja vienai iš finansų specialistų komandų. Taip ji sukaupė įvairiapusiškos patirties.
Milena Dimitrova-Liutvinė
Milena Dimitrova-Liutvinė / „Western Union Lietuva“ nuotr.

„Western Union“ Milena įsidarbino 2010 m., prie įmonės ji prisijungė kaip Pinigų plovimo prevencijos departamento klientų aptarnavimo specialistė. Bendrovė tuomet ieškojo bulgarų kalbą mokančių žmonių – į Lietuvą atvykusiai ir čia šeimą sukūrusiai Milenai, kuri tuo metu dar nekalbėjo lietuviškai ir žvalgėsi karjeros galimybių po motinystės atostogų, tai buvo geras karjeros startas. Jau po metų tame pačiame departamente Milenai buvo pasiūlytas analitikės darbas.

Nuo klientų aptarnavimo – iki vadovavimo komandai

„Pinigų plovimo prevencijos departamento reikšmė per pastarąjį dešimtmetį tikrai stipriai augo. Jame dirbau iš viso 5 metus, bet pareigos ir darbo specifika nuolat keitėsi, turėjau daug galimybių judėti pirmyn. Taip pat teko vesti mokymus naujai prisijungiantiems kolegoms apie tuos procesus, kuriuos prieš tai pati perėjau. Taip galiausiai tapau mokymų vyr. specialiste, prisijungiau prie kitos – personalo – komandos, kurioje tapau atsakinga už visus departamento kolegų mokymus. Vėliau ketverius metus vadovavau komandai“, – pasakoja M.Dimitrova-Liutvinė.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Milena Dimitrova-Liutvinė
„Western Union Lietuva“ nuotr./Milena Dimitrova-Liutvinė

Neseniai Milena darsyk pakeitė veiklos sritį ir tapo vienos iš Finansų departamento komandų vadove.

„Universitete esu įgijusi finansų vadybos magistro laipsnį, todėl pagalvojau – visai geras sprendimas likti bendrovėje, kurioje dirbti man labai patinka, bet kartu ir išmokti ko nors naujo bei prisiminti finansų sritį, į kurią gilinausi studijų laikais. Kai Finansų departamente atsirado laisva vienos iš komandų vadovo pozicija, nusprendžiau į ją aplikuoti“, – pasakoja pašnekovė.

Šiuo metu Milena vadovauja 5 darbuotojams ir rūpinasi dviem skirtingomis sritimis: finansine naujų verslo galimybių analize ir verslo partnerių naudų programos įgyvendinimu.

Daugiau įgūdžių – daugiau galimybių

Jau ne pirmus metus organizacijos visame pasaulyje plokštėja, tuo pačiu keliu suka ir karjeros galimybių ieškantys ar ją vos pradedantys jaunieji talentai, kuriems vis svarbiau įgyti kuo įvairesnės, dinamišką profesinį gyvenimą užtikrinančios patirties. Tokią tendenciją brėžia ir personalo specialistai. Tyrimų bendrovė „Gartner“ apklausė daugiau kaip 800 personalo vadovų visame pasaulyje, kurie kuo platesnį specialisto įgūdžių krepšelį įvardija kaip vieną geidžiamiausių darbuotojo savybių pandeminėje ir popandeminėje verslo aplinkoje.

„Prieš pandemiją svarbiausiomis rolėmis įmonėje buvo laikomos tos pareigybės, kurioms reikėjo specialistų, padedančių įmonei siekti strateginių tikslų. Dabar vis svarbesni tampa tokie darbuotojai, kurie užtikrina nenutrūkstamą įmonės veiklą. Todėl darbuotojus reikia ruošti ne konkrečiai pareigybei, o ugdyti taip, kad jiems atsivertų kuo platesnis karjeros galimybių spektras“, – rašoma tyrime.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Milena Dimitrova-Liutvinė
„Western Union Lietuva“ nuotr./Milena Dimitrova-Liutvinė

Anot M.Dimitrovos-Liutvinės, jos darbdavys pats skatina ir suteikia progą nuolat tobulėti.

„Man labai svarbu mokytis, nestovėti vietoje. Puiku, kad vienoje įmonėje yra tiek daug galimybių imtis papildomų atsakomybių, naujų pareigų ar net visiškai pakeisti veiklos lauką. Dabar, kaip ir norėjau, vadovauju komandai, vėl tobulėju“, – pabrėžia M.Dimitrova-Liutvinė.

Vertybės skatina likti

Ji įvardija, kad didžiulis „Western Union“ pranašumas yra globali aplinka, kuri net sprendžiant paprastus verslo klausimus leidžia pamatyti platesnį vaizdą.

„Lietuvoje kuriu gyvenimą ir išvykti neplanuoju, tačiau svajojantys padirbėti kitose valstybėse „Western Union“ gali ne tik judėti iš vienos pozicijos į kitą, bet ir iš vienos šalies į kitą šalį“, – priduria M.Dimitrova-Liutvinė. „Western Union“ darbuotojai turi galimybių išvykti į ilgalaikes komandiruotes ar persikelti dirbti į kitus biurus.

Dar vienas faktorius, skatinantis ieškoti naujų karjeros krypčių toje pačioje įmonėje – bendrovės vertybės, kurias, anot M.Dimitrovos-Liutvinės, puoselėja toli gražu ne kiekvienas verslas.

„Tokie principai kaip plačios pažiūros, pagarba ir pasitikėjimas itin svarbūs „Western Union“ vidinėje kultūroje. Jie labai artimi ir man. Manau, būtent todėl iki šiol čia dirbu ir ketinu tai daryti toliau“, – sako pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius