Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Google“ direktorius S.Pichai paskirtas vadovauti patronuojančiajai bendrovei „Alphabet“

„Google“ įkūrėjai Larry Page ir Sergejus Brinas paliko interneto milžinės patronuojančiosios bendrovės „Alphabet“ atitinkamai generalinio direktoriaus ir prezidento postus ir bendrovės valdymą perdavė Sundarui Pichai, ligšioliniam „Google“ generaliniam direktoriui. S.Pichai taps „Alphabet“ generaliniu direktoriumi ir taip pat liks „Google“ generalinio direktoriaus poste, pranešė bendrovė.
San Franciske pristatyti naujieji „Google“ telefonai (įmonės vadovas Sundar Pichai)
San Franciske pristatyti naujieji „Google“ telefonai (įmonės vadovas Sundar Pichai) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

L.Page ir S.Brinas tebedirbs „Alphabet“ valdyboje ir kartu išsaugos balsų daugumą. Bendrovės valdybos nariu liks ir S.Pichai.

L.Page ir S.Brinas „Alphabet“ svetainėje paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame pažymėjo, jog „atėjo laikas supaprastinti bendrovės valdymo struktūrą“.

„Niekada nebuvome tie, kurie laikosi įsikibę vadovaujančių pareigų, nors žino, jog yra galimybių veiksmingiau valdyti bendrovę, – pareiškė „Google“ įkūrėjai. – „Alphabet“ ir „Google“ nebereikia dviejų generalinių direktorių ir prezidento. Nuo šiol Sundaras eis ir „Google“, ir „Alphabet“ generalinio direktoriaus pareigas.“

L.Page ir S.Brinas bendrovę „Google“ įkūrė 1998 metais. 2015 metais buvo įkurta „Alphabet“, tapusi patronuojančiąja „Google“ bendrove.

S.Pichai darbą „Google“ pradėjo 2004 metais. Jis buvo atsakingas už naršyklės „Chrome“ populiarinimą ir operacinės sistemos „Android“ vystymą.

„Alphabet“ akcijos nuo metų pradžios pabrango 24 proc. ir bendrovės kapitalizacija dabar viršija 800 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius