-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno transporto firma ieškojo išskirtinai Rusijos ar Baltarusijos pilietybę turinčių vairuotojų

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje (toliau – LGKT) atliktas tyrimas dėl diskriminacinio vienos Kauno transporto įmonės darbo skelbimo skelbimų portale www.darbo.lt. Pareiškėjas, informavęs LGKT apie galimą diskriminaciją tautybės ir kilmės pagrindu, kreipėsi į įmonę dėl darbo bei sužinojo, jog ten pageidaujama tik Rusijos ar Baltarusijos pilietybę turinčių vairuotojų.
„Fuel Duel“ sunkvežimiai
Sunkvežimis / A.Minkevičiaus nuotr.

Skelbimą patalpinusios įmonės direktorius LGKT paaiškino, jog vienai darbuotojai tik pavedė patalpinti skelbimą, kad ieškoma vairuotojo(-jos). Darbuotojai esą buvo pasakyta, jog būsimi vairuotojai važinės į Rusiją ir Baltarusiją, todėl kaip vieną iš privalumų esą paprašyta nurodyti rusų kalbos mokėjimą, o ne reikalavimą turėti šių šalių pilietybę.

Patikrinęs skelbimo turinį, direktorius apgailestavo dėl susidariusios situacijos ir žadėjo diskriminacinį darbo skelbimą pašalinti iš interneto. Paaiškinta, jog skelbimas esą atsirado dėl to, kad darbuotoja neteisingai suprato direktoriaus prašymą.

Diskriminacinis darbo skelbimas buvo pašalintas. 

Tyrimą nutraukė

Nors Lygių galimybių įstatymas nenumato draudimo diskriminuoti pilietybės pagrindu, tačiau įstatymas draudžia netiesioginę diskriminaciją dėl tautybės ar kilmės.

Atsižvelgiant į tai, jog darbo skelbimas buvo pašalintas iš skelbimų portalo www.darbo.lt, nuspręsta nutraukti skundo tyrimą, kai lygias teises pažeidžiančios veikos nutraukiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius