Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius ženklus nesąmoningai siunčiate darbe?

Galite tikėtis, kad vertinant jus darbo vietoje bus atsižvelgiama tik į darbo kokybę, tačiau toli gražu nėra taip. Žmogaus vertinimas yra žymiai kompleksiškesnis, ir jūs patys nejučiomis siunčiate signalus, kurie gali ir padėti, ir pakenkti jūsų karjeros kelyje.
Sėkmė
Sėkmė / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Darbas

„UsNews“ išskiria penkis būdus, kaip jūs nejučiomis siunčiate žinutes viršininkui ir kolegoms, ir kaip jie į tai gali reaguoti.

1. Su kuo jūs bendraujate darbo vietoje. Nesvarbu, kaip gerai jūs dirbate, jeigu nuolat bendraujate su tais, kurie padaro vos minimumą, viskuo skundžiasi arba nesutaria su savo vadovais, tikėtina, kad ir jums bus automatiškai priskirtos šios savybės, nors jos jums ir nebūdingos. Galioja ir atvirkštinė taisyklė – jeigu laiką leidžiate su įmonės geriausiais darbuotojais, daug šansų, kad vadovas laikys jus turinčiu panašią darbinę etiką ir vertybes (be to, nuolat bendraujant šias savybes paprasčiausiai galite pamažu ir perimti).

2. Kada jūs paliekate darbo vietą. Jeigu nuolat stebite laikrodį ir darbą paliekate tą pačią akimirką, kai laikrodžio rodyklė parodo 17 valandą, nenustebkite, jeigu į jus bus žvelgiama kaip į neatsidavusį darbuotoją, kuris daro tik tiek, kiek iš jo minimaliai reikalaujama. O tai gali skaudžiai atsiliepti, kai bus sprendžiama dėl paaukštinimo ar algų pakėlimo. Kita vertus, jeigu nuolat darbe užsiliksite valandų valandomis ilgiau nei visi kiti, kiti jus gali įvertinti kaip itin atsidavusį, tačiau iškyla pavojus ir save parodyti kaip nesugebantį susitvarkyti su darbo krūviu ir nemokantį planuotis laiko. Geriau nei abu šie kraštutinumai yra subalansuotas požiūris – nepabėgite namo tą minutę, kai baigiasi darbo laikas, o pasilikite iki maždaug to meto, kai visi pradeda išsivaikščioti.

3. Kuo jūs vilkite. Senas posakis – renkitės darbui, kurio norite, o ne darbui, kurį turite – ne be reikalo nuolat kartojamas. Gal ir galite leisti sau ateiti į darbą su džinsais ir marškinėliais, tačiau jeigu aplinkiniai atrodys oficialiau apsirengę, jūs tikriausiai daugiau pasiektumėte pasitempdamas su apranga. Teisinga tai ar ne, žmonėms lengviau jus įsivaizduoti vadovaujančius, užimančius aukštesnes pareigas ir dirbančius svarbesnius darbus, jeigu atrodote tvarkingai ir oficialiai.

4. Kaip elgiatės susitikimuose. Jeigu susirinkimuose sėdite tyliai ir nepratariate nė žodžio, kitiems rodote, kad neturite kuo prisidėti prie įmonės darbo, arba kad jums ji nerūpi. Dar blogiau – jeigu susirinkime leidžiate laiką tikrindamas žinutes mobiliajame telefone ar tiesiog naršantis internete, jūs signalizuojate, kad esate visiškai neįsitraukęs į įmonės veiklą. Taigi, stenkitės dalyvauti kiek galite – arba jeigu nesugebate, bent jau atrodykite dėmesingas.

5. Kaip atrodo jūsų darbo vieta. Jeigu jūsų kabinetas yra visiškai asketiškas – jokių nuotraukų, dekoracijų, gėlių ar ženklų, kad čia kas nors būna – gali atrodyti, kad esate nusiteikęs įmonėje dirbti tik trumpai ir paliksite ją vos radęs geresnį variantą. Juk nesunku atsinešti kad ir stalinę lempą, ant sienos pakabinti paveikslą – o nustebtumėte, kaip tai pakeistų žmonių požiūrį. Tačiau svarbu ir nepersistengti – jeigu pusė sienų nukabinėtos nuotraukos, stalas ir lentynos nukrautos statulėlėmis ir „mielais daikčiukais“, atrodysite kaip žmogus, kuris net ir darbe galvoja apie bet ką, tik ne apie savo funkcijas ir užduotis jame. Jeigu nenorite atrodyti neorganizuotas ir negebantis valdyti situacijos, taip pat ir nuolat palaikykite tvarką savo darbo vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius