-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kuo ilgiau dirbate toje pačioje įmonėje, tuo mažiau uždirbate

Darbuotojų atlyginimų vidurkis krenta kiekvienais jų darbo metais. Jeigu toje pačioje įmonėje dirbate ilgiau nei dvejus metus, prarasite 50 proc. ar net daugiau savo galimų pajamų per gyvenimą, rašo „Forbes“.
Sėdima darbo vieta
​Kuo ilgiau dirbate toje pačioje įmonėje, tuo mažiau uždirbate / Shutterstock nuotr.

50 proc. – konservatyvus skaičius, minimas tuo atveju, jeigu jūsų karjera tęsis tik 10 metų. Tačiau, kuo daugiau dirbate, tuo didesnis taps skirtumas tarp to, ką uždirbate ir ką galėjote uždirbti.

Vidutinis atlyginimo prieaugis, darbuotojui palikus vieną įmonę ir įsidarbinus kitoje, svyruoja tarp 10 ir 20 proc.

Šiemet darbuotojai gali tikėtis vidutiniškai 3 proc. algos padidėjimo. Net ir prastai dirbantys žmonės uždirbs maždaug 1,3 proc. daugiau. Geriausi darbuotojai gali tikėtis algas kilsiant 4,5 proc. Tačiau infliacija, pavyzdžiui, JAV, sieks 2,1 proc. Tai reiškia, kad atlyginimas padidės vos vienu procentu.

Negalime pakeisti įmonės sprendimo, lemsiančio vos 1 proc. realų algos augimą. Bet galime nuspręsti, ar norime dirbti tokioje įmonėje. Vidutinis atlyginimo prieaugis, darbuotojui palikus vieną įmonę ir įsidarbinus kitoje, svyruoja tarp 10 ir 20 proc. Žinoma, kartais, priklausomai nuo žmogaus, aplinkybių ir profesijos, alga gali padidėti 50 proc.

Kodėl nauji darbuotojai yra apdovanojami, o ilgalaikiai už lojalumą nieko nesulaukia? Atsakymas yra paprastas. Recesijos užšaldo atlyginimų fondus ir sumažina atlyginimus. Tokia reakcija į krizę yra suprantama, tačiau ji turėtų būti laikina. Tačiau atlyginimų sumažinimas tampa norma. Be to, įpratome girdėti, kad atlyginimai kils 3 proc. per metus. Tai taip pat tapo norma.

Jeigu dirbate toje pačioje įmonėje visą gyvenimą, pradedate darbą su bazine alga ir ji kasmet kyla vos keliais procentais nuo tos bazinės algos. Tačiau, jei išeinate dirbti į kitą įmonę, pradedate iš naujo, paprašydami didesnės pradinės algos. Konkurencingos įmonės nebijo talentų samdyti brangiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius