-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos pirmininku tapo Darius Daubaras

Trečiadienį energetikos grupės „Lietuvos energija“ Stebėtojų taryba posėdžio metu eiti Tarybos pirmininko pareigas paskyrė nepriklausomam nariui Dariui Daubarui, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Darius Daubaras.
Darius Daubaras / LCLC

„Artimiausiu metu Stebėtojų tarybos laukia svarbūs darbai, susiję su „Lietuvos energijos“ valdybos suformavimu. Dabar svarbiausia, kad grupės įmonės ir toliau dirbtų sklandžiai, nuosekliai, o pradėti darbai ir strateginiai projektai būtų tęsiami“, – cituojamas išrinktas stebėtojų tarybos pirmininkas D.Daubaras.

D.Daubaras iki šiol 18 metų dirbo įmonių finansų, kapitalo sutelkimo, investicijų ir rizikos kapitalo valdymo srityse pasaulio ekonomikos centruose – Niujorke, Londone ir Honkonge. Jis taip pat yra įgijęs vadovavimo patirties dirbdamas tokiose įmonėse kaip „BNP Paribas“, „Spencer House Capital Management“ ir „Credit Suisse“.

D.Daubaras turi JAV Pensilvanijos universiteto magistro laipsnį verslo administravimo finansų srityje ir tos pačios srities bakalauro laipsnį JAV Denverio universitete su aukščiausiu pagyrimu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos energija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos energija

Stebėtojų taryba pirmajame posėdyje taip pat išrinko Skyrimo ir atlygio komitetą. Jame pareigas eis Daiva Lubinskaitė-Trainauskienė (nepriklausoma narė ir komiteto pirmininkė), Aušra Vičkačkienė ir Gediminas Norkūnas.

Kaip teigiama pranešime, Skyrimo ir atlygio komitetui pavesta pateikti rekomendacijas Stebėtojų tarybai dėl valdybos atrankos būdo. Apie sprendimus, susijusius su valdybos formavimu ir jos atrankos būdu, „Lietuvos energija“ žada informuoti artimiausiu metu.

Penktadienį iš naujai suformuotos Stebėtojų tarybos pasitraukė viena iš 4 narių – Finansų ministerijos atstovė Agnė Bagočiutė. Tą pačią dieną netikėtai apie pasitraukimą paskelbė ir „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas Dalius Misiūnas. Abu jie figūruoja Specialiųjų tyrimų tarnybos pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl informacijos nutekinimo.

Anksčiau finansų ministras paskyrė 4 iš penkių naujos „Lietuvos energijos“ Stebėtojų tarybos narius, iš kurių du – Finansų ministerijos atstovai bei du – nepriklausomi nariai. Penktasis narys – buvęs tarybos vadovas Šarūnas Kliokys – nebuvo paskirtas, nes nepraėjo teisėsaugos filtro.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) netrukus po to pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ Stebėtojų tarybą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalius Misiūnas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalius Misiūnas

Penktadienį iš pareigų pasitraukęs „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas D.Misiūnas, praėjusią savaitę BNS kalbintas šia tema, teigė su Finansų ministerijos vyriausiąja patarėja A.Bagočiute neaptarinėjęs Stebėtojų tarybos formavimo klausimo.

„Yra Finansų ministerijos – akcininko – kompetencija paskirti Stebėtojų tarybą, ir mūsų vienintelis rūpestis buvo laikas, kada tai bus paskirta ir sulaukti sprendimo. Daugiau mes tame procese nedalyvavome, kadangi tai yra Finansų ministerijos kompetencija“, – sakė D.Misiūnas.

Paklaustas, ar su A.Bagočiute jis aptarinėjo informaciją, kad Š.Kliokys nepraėjo teisėsaugos „filtro“ ir dėl to nepateko į Stebėtojų tarybą, D.Misiūnas tikino, kad apie tai nekalbėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius