Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ grupę palieka Š.Ruzgys

Banko „Luminor“ grupei priklausančios įmonės „Luminor investicijų valdymas“ vadovas Šarūnas Ruzgys palieka grupę, planuoja ir traukimąsi iš Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos (LIPFA) prezidento pareigų. 
Šarūnas Ruzgys
Šarūnas Ruzgys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Š.Ruzgys BNS teigė, kad grupės pokyčiai nesuteikė pageidaujamų galimybių ir turimą patirtį jis ketina panaudoti kitur.

„Neliko galimybių savarankiškiems strateginiams sprendimams ir aš, kaip lyderis ir vadovas, nusprendžiau, kad savo kompetenciją ir patirtį galėčiau panaudoti kitose srityse, negu kad taikytis prie esamo modelio“, – sakė Š. Ruzgys.

Jis sakė dar kovo mėnesį sutaręs su grupe, jog dar liks dirbti tiek, kiek reikalinga. Pirmadienis bus jo paskutinė darbo diena grupėje.

„Šiuo metu neturiu konkrečių, tikslių susitarimų, labiau yra asmeninio verslo idėjų planai. Tam tikri yra nekonkuravimo susitarimai panašiose srityse ir su banku – bet kuriuo atveju turiu ir šiuos momentus gerbti, o toliau bus matyti. Kaip aš vadinu, tai yra kūrybinės atostogos arba kūrybiniai apmąstymai, kuo norėčiau užsiimti, ir kas teiktų malonumą ir atneštų naudą“, – ateities planus komentavo Š.Ruzgys.

Pasak jo, dėl pareigų LIPFA kol kas galutinio sprendimo nėra, bet veikiausiai taip pat bus nuspręsta pasitraukti.

„Kol kas yra sutarimas, kad dar šiek tiek ten pabūnu, bet, matyt, kažkada irgi pasitrauksiu, kadangi nedirbsiu tokioje tiesioginėje veikloje su pensijų fondų valdymu“, – sakė Š.Ruzgys.

„Luminor“ grupėje Š.Ruzgys dirba nuo 2006 metų rugsėjo, kai pradėjo darbą tuometiniame „DNB lizinge“, o 2008-aisiais jis tapo „DNB investicijų valdymo“ vadovu.

Pirmasis apie planuojamus Š.Ruzgio karjeros pokyčius ketvirtadienį pranešė portalas vz.lt.

„Luminor investicijų valdymas“ valdo antros ir trečios pakopos pensijų fondus.

„Luminor“ įkurtas 2017 metais, sujungus Šiaurės šalių bankų „Nordea“ ir DNB veiklą Baltijos šalyse. Pernai rugsėjį pasirašyta 60 proc. banko akcijų pardavimo sutartis su JAV investicijų bendrove „Blackstone“. Sandorį turi patvirtinti Lietuvos bankas ir Europos Centrinis Bankas, jį tikimasi užbaigti antrąjį šių metų pusmetį.

„Luminor“ yra Estijoje registruotas bankas, turintis padalinius Lietuvoje ir Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius