Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Migracijos departamento vadovė laimėjo mūšį prieš ministrą

Kritikos dėl nesusitvarkymo darbe sulaukusi Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė trečiadienį pasiekė pirmąją pergalę teisme prieš Vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną.
Eimutis Misiūnas ir Evelina Gudzinskaitė
Eimutis Misiūnas ir Evelina Gudzinskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministras po 15min paviešintų istorijų apie piliečius iš trečiųjų šalių, kurie susiduria su sunkumais gaunant leidimus dirbti, jai kovo 21 d. panaikino kvalifikacinę klasę. Tai reiškė, kad departamento vadovės atlyginimas mažėja 15 proc.

Tačiau teismas nutarė, kad veikla vertinta netinkamai.

„Teismas patvirtino, kad mano veiklos vertinimas buvo neobjektyvus. Departamentas 2017 metais vėlavo priimti sprendimus, tačiau tai lėmė objektyvūs veiksniai – didėjantys migrantų srautai, o ne mano kvalifikacija“, – 15min sakė E.Gudzinskaitė.

Migracijos departamento vadovės E.Gudzinskaitės veikla buvo vertinta netinkamai, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį tenkino E.Gudzinskaitės skundą ir panaikino kaip nepagrįstą ir neteisėtą vidaus reikalų ministro kovo 21 dieną priimtą įsakymą.

„Mano veikla įvertinta neigiamai visiškai nepagrįstai, vadovaujantis subjektyvia ir niekuo nepagrįsta ministro nuomone“, – E.Gudzinskaitė 15min komentavo teismo sprendimą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė

Pasak jos, teismo sprendimas rodo, kad vertinimas atliktas pažeidžiant procedūras, o prie Vyriausybės suformuota vertinimo komisija, kurios darbas buvo įvertinti, ar ministro vertinimas pagrįstas, savo darbo neatliko, nes tik formaliai patvirtino ministro sprendimą.

E.Gudzinskaitė nesutiko su nuobauda ir ją apskundė teismui. Darbuotojų, prašančių leidimo dirbti ir gyventi Lietuvoje, srautai auga dideliais tempais, tad Migracijos departamento vadovė skundėsi, kad darbuotojai nepajėgia susidoroti su tokiais srautais. 15min rašė apie gatvėje, šalia Migracijos departamento, šąlančius imigrantus ir užsienio šalių studentus.

Ministro E.Misiūno atstovas Karolis Vaitkevičius 15min sakė, kad sprendimas bus skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius