-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Afrikos Respublikoje nedarbas pasiekė rekordinį 29 proc. lygį

Nedarbo lygis Pietų Afrikos Respublikoje pasiekė rekordinį 29 proc. lygį, antradienį pranešė šalies statistikos tarnyba, ir šie duomenys negali džiuginti prezidento Cyrilo Ramaphosos administracijos, kuri gegužės mėnesį laimėjo rinkimus pažadėdama sumažinti nedarbą per pusę.
Sausra Keiptaune
Keiptaunas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis rodiklis yra blogiausias nuo tada, kai prieš 11 metų pradėti registruoti šalies ketvirčio darbo jėgos duomenys, ir tapo stipriu smūgiu labiausiai išsivysčiusiai Afrikos ekonomikai, pastaruoju metu susidūrusiai su tokiomis problemomis kaip masiniai atleidimai, elektros energijos tiekimo nutraukimai ir mažėjantis bendrasis vidaus produktas (BVP).

Šalies opozicinės partijos nedelsdamos užsipuolė C.Ramaphosą ir valdančiąją partiją, sakydamos, kad šalis išgyvena „nedarbo katastrofą“, bei perspėjo, kad padėtis blogėja.

Šalies statistikos agentūra „StatsSA“ ketvirtiniame pranešime teigė, kad „nedarbo lygis padidėjo 1,4 procentinio punkto nuo 27,6 proc. 2019 metų pirmąjį ketvirtį iki 29 proc. antrąjį ketvirtį“.

„Tai yra aukščiausias užfiksuotas lygis nuo... 2008 metų“, – pridūrė „StatsSA“.

Jei į bedarbių skaičių būtų įtraukti tie asmenys, kurie nustojo ieškoti darbo, jis padidėtų iki 38,5 procento.

Jaunimo nedarbo lygis siekia daugiau nei 50 proc. – beveik dvigubai daugiau už šalies vidurkį.

Per antrąjį šių metų ketvirtį buvo panaikinta apie 49 tūkst. darbo vietų, daugiausia kasybos, transporto, statybų prekybos ir bankų sektoriuose.

Pietų Afrikos bankai, kalnakasybos ir statybų sektoriai pastaraisiais mėnesiais pranešė apie masinius atleidimus, nes per pirmus tris 2019 metų mėnesius BVP sumažėjo 3,2 proc. – tai yra didžiausias ketvirčio kritimas per maždaug 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius