-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Ateities darbuotojas“ – apie tai, kaip išlikti konkurencingiems darbo rinkoje

Ketvirtoji pramonės revoliucija bei tobulėjančios technologijos kelia iššūkius tiek verslininkams, tiek darbuotojams – atsiranda naujų, specifinių įgūdžių poreikis, naujos specialybės. Kaip sėkmingai prisitaikyti prie kintančios verslo aplinkos ir išlikti geidžiamu darbdaviu bei darbuotoju? Atsakymų į šiuos klausimus bus ieškoma ir patarimais dalijamasi naujoje rubrikoje „Ateities darbuotojas“.
Projektas „Ateities darbuotojas“ – apie tai, kaip išlikti konkurencingais darbo rinkoje
Projektas „Ateities darbuotojas“ – apie tai, kaip išlikti konkurencingais darbo rinkoje / Partnerio nuotr.

„Ateities darbuotojas“ – tai straipsnių ciklas apie darbdaviams ir darbuotojams kylančius iššūkius, šiuolaikinio darbuotojo kompetencijas ir verslo poreikius. Šiose publikacijose verslo atstovai, personalo specialistai, psichologai dalinsis praktiniais patarimais, padėsiančiais motyvuoti ir išlaikyti esamus darbuotojus bei pritraukti naujus. Sėkmingos Lietuvos įmonės taip pat papasakos, kaip tvarkosi su esamais darbo rinkos iššūkiais ir kokiems ateities pokyčiams ruošiasi.

Rubrikoje bus ieškoma atsakymų į šiuo metu darbuotojams ir darbdaviams aktualiausius klausimus: kaip pritraukti talentingus darbuotojus, integruoti rinkos naujokus, motyvuoti tūkstantmečio kartą. Taip pat kokius darbuotojų įgūdžius labiausiai vertina darbdaviai ir kodėl svarbu nuolat tobulintis?

Verslo atstovai sutaria, kad darbuotojų mokymai leidžia ne tik ugdyti esamų specialistų kompetenciją ir didinti jų lojalumą, bet ir spręsti darbuotojų trūkumo problemą. Rinkoje trūkstant specifinių žinių ir įgūdžių turinčių darbuotojų, mokymai padeda įgyti reikiamą kvalifikaciją, užpildyti teorijos ar praktikos spragas, taigi tai padeda išsiugdyti tokių darbuotojų patiems, perkvalifikuoti esamus darbuotojus.

Įmonių dėmesys darbuotojų ugdymui ir investicijos į jų nuolatinį tobulėjimą gerina įmonės įvaizdį – tokioje darbovietėje labiau nori įsidarbinti potencialūs kandidatai. Besikeičiantis, tobulėjantis darbuotojas taip pat ypač naudingas verslui, nes jis padeda įmonei išlikti konkurencingai, žengti koja kojon su laikmečiu.

Siekiant verslą aprūpinti kvalifikuotais specialistais per paramos įmonių darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo priemones, kuriamos sąlygos dirbantiesiems prisitaikyti prie sparčiai kintančių ūkio poreikių. Ūkio ministerija, atsakinga už žmogiškųjų išteklių konkurencingumo skatinimą, kviečia pasinaudoti ES investicijų priemonėmis darbuotojų mokymams.

Įmonės jau dabar gali kreiptis dėl mokymo paslaugų darbuotojams į mokymo įstaigas, kurios yra įtrauktos į Mokymo teikėjų ir mokymo programų sąrašą. Jį rasite VšĮ „Versli Lietuva“ interneto svetainėje. Neradus reikiamos mokymų programos, galima kreiptis dėl jos įtraukimo į sąrašą.

Daugiau informacijos apie priemonę „Kompetencijų vaučeris“ galima rasti Ūkio ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius