-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Siemens“ panaikins 6,9 tūkst. darbo vietų, pusę jų – Vokietijoje

Vokietijos pramonės konglomeratas „Siemens“ ketvirtadienį pareiškė ketinantis visame pasaulyje panaikinti maždaug 6,9 tūkst. darbo vietų, pusę jų – Vokietijoje, kad galėtų prisitaikyti prie struktūrinių pokyčių rinkoje ir padidinti savo konkurencingumą.
„Siemens“
„Siemens“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Vien „Siemens“ elektros energijos ir dujų padalinyje bus panaikinta apie 2,6 tūkst. darbo vietų Vokietijoje, dar 1,1 tūkst. darbo vietų kitose Europos šalyse, o 1,8 tūkst. darbo vietų – Jungtinėse Valstijose.

„Elektros energijos sektoriuje vyksta precedento neturinčio masto ir greičio lūžis“, – pareiškė „Siemens“ valdybos narė Lisa Davis.

Jos teigimu, „atsinaujinantieji energijos šaltiniai dėl savo novatoriškumo ir greito gamybos pajėgumų didinimo kelia grėsmę kitų formų elektros energijos gamybai. Veiksmų dabar imamasi po beveik trejų metų pastangų, kurios buvo dedamos siekiant pritaikyti verslą prie šios besikeičiančios rinkos.“

„Siemens“ vertinimais, didesnės nei 100 MW galios dujų turbinų paklausa pasaulyje sumažėjo iki maždaug 110 turbinų per metus. Tuo tarpu koncernas ir jo konkurentai gali gaminti apie 400 tokių turbinų per metus.

Rugsėjo 30 dieną pasibaigusiais finansiniais metais, palyginti su ankstesniais finansiniais metais, „Siemens“ įplaukos padidėjo 4 proc. iki 84,3 mlrd. eurų, o pelnas išaugo 8 proc. iki 9,4 mlrd. eurų. Tačiau energetinių mašinų gamybos srityje pelnas smuko, o užsakymų portfelis sumažėjo 31 procentu.

„Siemens“ visame pasaulyje turi 350 tūkst. darbuotojų, įskaitant maždaug 115 tūkst. Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius