-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: artimiausiu metu reikės per 13 tūkst. IRT specialistų

Informacinių ryšių ir technologijų (IRT) specialistų trūkumas išlieka iššūkiu šios srities įmonėms. Planuojama, kad per trejus metus joms reikės dar apie 13,3 tūkst. specialistų, rodo naujausias tyrimas.
Kompiuteris
Kompiuteris / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Asociacijos „Infobalt“ direktoriaus Pauliaus Vertelkos teigimu, tyrimas parodė, kad 78 proc. IRT įmonių Lietuvoje planuoja didinti šių specialistų poreikį. Dabar tokių specialistų yra apie 22,6 tūkst.

„Per artimiausius trejus metus rinkai reikės 13,3 tūkst. IRT srities specialistų. Pernai darėme panašų tyrimą, tuomet skaičius buvo apie 11 tūkstančių. Matome, kad rinkos lūkesčiai ir ambicijos didėja, tačiau turima galvos skausmą, kaip tą poreikį patenkinti“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė P.Vertelka.

Tyrimas atskleidė, kad tarp paklausiausių profesijų yra kvalifikuoti programuotojai, projektų vadovai, konsultantai, testuotojai, sistemų architektai, informacijos saugumo administratoriai ir grafikos dizaineriai.

„Programuotojai yra geidžiamiausi specialistai – vien programavimo veikla galinčių užsiimti specialistų reikės apie 4,5 tūkstančio. Didžioji dalis specialistų geidžiami Vilniuje – 72 proc. visų specialistų poreikio“, – sakė užsienio investicijas skatinančios agentūros „Infobalt“ vadovas.

Kovo mėnesio „Sodros“ duomenimis, IRT specialistų vidutinis atlyginimas siekė 1590 eurų ir buvo dukart didesnis nei šalies vidurkis.

„Infobalt“, „Investuok Lietuvoje“ ir Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atlikto tyrimo metu buvo apklausta beveik 160 IRT sektoriaus įmonių, kuriose dirba apie 7 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius