Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio ministerija paskelbė „Keliauk Lietuvoje“ vadovo konkursą

Ūkio ministerija paskelbė konkursą į vietoje Valstybinio turizmo departamento kuriamos viešosios įstaigos „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus pareigas. „Keliauk Lietuvoje“ nuo kitų metų bus atsakinga už visą turizmo rinkodarą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Ant Gedimino kalno verdantys darbai
Ūkio ministerija paskelbė „Keliauk Lietuvoje“ vadovo konkursą / Manto Judriaus nuotr.

Pretendentai, siekiantys eiti „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus pareigas, privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, patirties rinkodaros srityje, ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį ir 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą C1 lygiu ir kitą užsienio kalbą B1 lygiu. Taip pat kandidatai turi išmanyti Lietuvos ir Europos Sąjungos turizmo politiką, turėti projektų valdymo patirties, strateginio planavimo žinių, komunikacinių gebėjimų ir kt. Pretendentai konkursui turi pateikti savo, kaip įstaigos vadovo, veiklos programą.

Siekdama atskirti turizmo rinkodaros ir veiklos priežiūros funkcijas, Vyriausybė nusprendė nuo 2019 m. sausio 1 d. nutraukti Valstybinio turizmo departamento veiklą, o turizmo rinkodaros funkcijas perduoti naujai viešajai įstaigai „Keliauk Lietuvoje“, kuri bus pavaldi Ūkio ministerijai. Turizmo paslaugų tiekėjus nuo naujų metų prižiūrės Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Lietuvoje pernai apsilankė ir bent vieną naktį praleido 1,58 mln. turistų iš užsienio – 4,3 proc. daugiau nei 2016 metais. Daugiausia turistų į Lietuvą atvyko iš Baltarusijos, Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos. Vietinių turistų skaičius augo 7,9 proc. iki 1,66 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius