-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alternatyva sniegui: Kalifornijos menininkės vakarus praskaidrina lapai

Ne paslaptis, kad sniegas ne tik apsunkina gyvenimą, bet ir teikia žiemos pramogų bei aplinkos grožio. Jis nubalina rudenį papilkėjusią gamtą, sukuria sąlygas žiemos sportui, įkvepia kūrybai. Tai byloja ne vien įvairūs sniego seniai kiemuose, bet ir žiemą rengiami sniego bei ledo skulptūrų festivaliai. Tačiau jei žiemą sniego nėra, praverčia ir medžių lapai.
Kalifornijos menininkė miestą puošia lapais
Kalifornijos menininkė miestą puošia lapais / Joanna Hedrick nuotr.

Sakramente (JAV, Kalifornija) sniego žiemą paprastai nėra, todėl universiteto darbuotoja Joanna Hedrick tamsiausiam metų laikui praskaidrinti naudoja ginkmedžio lapus.

Iš ryškiai geltonų šio seniausio pasaulio medžio lapų gatvės menininkė valandų valandas kuria įvairius dizaino objektus, kurie jau garsina ją tiek pačiame mieste, tiek ir už jo ribų. Prie vieno kūrinio menininkė triūsia 2–3 valandas, o rezultatas paprastai būna gana architektūriškas. Visgi – labai laikinas.

Nukritusių ginkmedžio lapų menininke save vadinanti Sakramento valstybinio universiteto darbuotoja kurti lapų dizaino kompozicijas pradėjo prieš kelerius metus, kai jai prireikė geresnio fono jos šeimyninei nuotraukai. Nuo to laiko menininkės kūryba tapo vietos universitetinio miestelio rudenine tradicija. Beje, šie gatvės kūriniai padeda kiek prasiblaškyti ir vietos universitete mokslus kantriai kremtantiems studentams.

Parengta pagal Joanna Hedrick informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius