Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą

Būsto ieškantys pirkėjai didelį dėmesį šiuo metu skiria besikeičiantiems kasdieniniams poreikiams ir kaip pasirenkamas būstas juos atitiks. Tarp svarbiausių šiandieninių būsto pasirinkimo kriterijų – būsto erdvumas ir žaliųjų zonų laisvalaikiui artumas. Naujausiems pirkėjų poreikiams atitikti Pilaitėje plėtojamas naujas „Altum“ daugiabučių projektas, kuriame naujakuriams siūlomi erdvūs 2–4 kambarių butai, o pušynai, ežerai – pasiekiami vos per keletą minučių.
„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą
„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą / Partnerio nuotr.

Erdvaus būsto dažiausiai ieško šeimos, turinčios vieną ar daugiau vaikų. Rinkoje tokių butų, ypač 4 kambarių, pasiūla nedidelė arba jie siūlomi arti miesto centro, kur butų kainos daugeliui jaunų šeimų yra per didelės. Kaip erdvaus būsto alternatyvą galima rinktis kotedžą, bet šie paprastai statomi atokiau nuo miesto, todėl tėvams vaikus tenka vežti į darželius, mokyklas bei įvairius būrelius ir tam sugaišti daugybę laiko, kurį galima paskirti bendravimui su šeima, malonioms veikloms ar poilsiui.

Pandemija ir karantinas neabejotinai keičia net ir mažesnių šeimų ar pavienių pirkėjų nuomonę apie pasirenkamo būsto kriterijus, o didesnis būsto plotas – vienas tokių. Karantino metu praleidus daugiau laiko namuose, namų įvaizdis pasikeitė – tai ne tik vieta, į kurią grįžtama vakare pailsėti, tačiau tai erdvė, kurioje turi sutilpti visas gyvenimas – poilsis, darbas, pomėgiai. Dažnas pirkėjas šiandien ieško didesnio ploto ir racionaliai suplanuoto buto, kurį būtų galima aiškiai suskirstyti į atskiras zonas: virtuvės–svetainės, poilsio ir darbo, ir kuriame kiekvienas šeimos narys galėtų turėti savo atskirą erdvę.

Atsižvelgiant į išaugusią erdvesnio būsto paklausą Pilaitėje nuspręsta įgyvendinti „Altum“ projektą ir pirkėjams pasiūlyti patogiai ir racionaliai suplanuotus erdvius 2–4 kambarių butus su dideliais balkonais ir išskirtinėmis, privačiomis, net iki 90 kv. m ploto, terasomis ant stogo.

Partnerio nuotr./„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą
Partnerio nuotr./„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą

„Altum“ projekto naujakuriams per kelias minutes pėstute bus pasiekiamos kelios gimnazijos ir progimnazijos, lopšeliai-darželiai, sporto klubai, poliklinikos, parduotuvės ir kitos miesto gyventojui reikalingos paslaugos. Gerai išvystytas viešasis transportas, nauji dviračių takai, vedantys iki miesto centro, užtikrins puikų susisiekimą su kitais miesto rajonais nuosavu, viešuoju transportu, dviračiais ar vis labiau populiarėjančiais elektriniais paspirtukais. Mėgstantys laisvalaikį leisti gryname ore vos per 5 min. pasieks netoliese esančius ežerus ir pušynus pasivaikščiojimams ar aktyviam laisvalaikiui.

Platus erdvių butų pasirikimas

Projekte išskirtinis dėmesys skirtas butų planavimui ir pasirinkimo įvairovei. Pirmajame projekto name pirkėjai gali rinktis iš erdvių butų pasiūlos: 2 kambarių butai nuo 42 iki 50 kv. m, 3 kambarių – nuo 53 iki 74 kv. m, 4 kambarių – nuo 74 iki 92 kv. m.

Dalyje butų suplanuoti sandėliukai ir erdvios drabužinės, kuriuose bus galima sutalpinti visus šeimos kasdienai ir laisvalaikiui reikalingus daiktus. Erdviausiuose 4-ių kambarių butuose numatyta po 2 sanitarinius mazgus. Kiekvienas butas turės įstiklintus 4–10 kv. m ploto arba atvirus 10–20 kv. m ploto balkonus. Pirmųjų ir viršutinių butų gyventojams bus pasiūlytos erdvios – iki 90 kv. m ploto – terasos, kuriose naujakuriai galės įsirengti poilsio, vaikų žaidimų erdves ir nedidelį žalią namų sodą.

Svarbiausi sprendimai jau įtraukti į buto kainą

Projekte numatyta A energinė namo klasė. Namų statybai naudojamos kokybiškos medžiagos, juose bus sumontuoti trijų stiklų langai, butuose įrengtas grindinis šildymas, bendras patalpas apšvies ekonomiški LED šviestuvai.

Naujakuriams siūloma rinktis 2–4 kambarių butus, kuriuose bus atlikta pilna dalinė apdaila: įrengtos vidinės pertvaros, vandentiekio ir nuotekų taškai sanitariniuose mazguose ir virtuvėse, išvedžiotas individualiai kiekviename kambaryje reguliuojamas grindinis šildymas ir elektros laidai.

Po statomais namais bus įrengtos automobilių parkavimo vietos, namų teritorija bus apželdinta ir sutvarkyta, įrengta vaikų žaidimo aikštelė, suoliukai, kiemo apšvietimas. Tylūs greitaeigiai liftai gyventojus iš požeminių automobilių parkavimo vietų pakels į butus.

Pirmojo namo 80 proc. baigtumas bus pasiektas šių metų trečiajame ketvirtyje.

„Altum“ projekte pirkėjams siūlomas puikus perkamo turto kainos ir kokybės bei įrengimo santykis. Projekte butai kainuoja nuo 1 490 Eur/kv. m.

Partnerio nuotr./„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą
Partnerio nuotr./„Altum“ – erdvūs namai šeimai, vertinančiai miesto privalumus ir gamtos artumą

Gyvenamoji erdvė gamtos apsuptyje

„Altum“ namų gyventojams pėstute pasiekiami net trys ežerai – Gėlužės, Salotės ir Baltiešos. Vasaromis visai netoli namų galima ilsėtis šių ežerų paplūdimiuose. Salotės paplūdimyje įrengti sporto aikštynai, vaikų žaidimo aikštelės, kavinės, kita poilsiui reikalinga infrastruktūra. Žiemą ant nuvalyto ežerų ledo čia susirenkama čiuožinėti su pačiūžomis, žaisti ledo ritulio, tiesiog smagiai praleisti laiką su šeimomis. Mėgstantiems pasivaikščiojimus – pušyne šalia Salotės ežero daugybė Pilaitės gyventojų pamėgtų vaikščiojimo ir bėgiojimo takų, netoliese esantis Pilaitės piliakalnis su šalia jo išlikusiu dvaru bei senoviniais vandens ir vėjo malūnais.

Projekto plėtotojas

„Altum“ kompleksą plėtoja bendrovė „Recus“. Šiuo metu šį įmonė plėtoja dar du gyvenamosios paskirties projektus.

Vienas jų – baigiamas plėtoti A+ energinės klasės 9 ir 16 aukštų gyvenamųjų namų kompleksas „Horizon“ Spaudos g., pro kurio butų langus atsiveria Vilniaus panorama. Kompleksas ypač patogioje vietoje: netoliese susisiekimui patogios miesto arterijos – Pilaitės ir Laisvės prospektai bei Vakarinis aplinkkelis. Visai šalia ir viešojo transporto stotelės, o parduotuvės, sporto klubai, mokyklos, kavinės patogiai ir greitai pasiekiamos pėstute. Projektą pasirinkę pirkėjai jau įvertino pagrindinius privalumus, leidžiančius mėgautis komfortiška gyvenamąja aplinka – A+ energinę klasę, grindinį šildymą, individualią rekuperacinę vėdinimo sistemą, B garso klasę. Projektas sulaukė didelio susidomėjimo ir šiai dienai projekte pasiūloje likusi 1–4 kambarių 28–81 kv. m butų dalis aukštesniuose namo aukštuose, iš kurių atsiveria miesto panorama. Projektą pilnai realizuoti planuojama per šiuos metus.

Partnerio nuotr./„Horizon“ projektas
Partnerio nuotr./„Horizon“ projektas

Ieškantiems gyvenamosios vietos arčiau gamtos, tačiau norintiems nenutolti nuo miesto privalumų „Recus“ kviečia apsilankyti 32 kotedžų gyvenvietėje „Sileo“, Narimanto gatvėje, Didžiuosiuose Gulbinuose. Visai netoli gyvenvietės Žalieji ežerai, Verkių regioninis parkas, pasivaikščiojimo ir dviračių takai. Modernaus stiliaus namai suprojektuoti siekiant sukurti išskirtinai erdvių kotedžų gyvenvietę, harmoningai derančią su gamta, išsaugojančią gyventojų privatumą, leidžiančią mėgautis nuosavo kiemo privalumais. Statomi modernios vieningos architektūros 98–137 kv. m ploto kotedžai su uždarais vidiniais kiemeliais ir parkavimo vietomis ar garažais. Namai numatyti A+ energinės klasės. Kiekviename name bus įrengtas ekonomiškas grindinis šildymas, o išskirtiniai vitrininiai langai ne tik pripildys namus natūralios šviesos, tačiau leis įgyvendinti įdomiausius interjero sprendimus. Gyvenvietę naujakuriai ras pilnai sutvarkytą: ji bus aptverta, trinkelėmis grįstas akligatvis ir šaligatviai, žaliuojanti veja ir augmenija kiemuose ir bendrose zonose, įrengtas gyvenvietės apšvietimas, taip pat bus įrengta bendra poilsio zona ir vaikų žaidimo aikštelė.

Plačiau apie įmonės plėtojamus projektus www.recus.lt tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius