-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: „Dievų miško” autoriaus atminimą menantis būstas – vertinantiems senamiesčio autentiškumą

Iš pirmo žvilgsnio Odminių buto interjeras primena prancūziškus ar daniškus namus, daug keliaujantys iškart tai pajus, bet vaizdas už lango įžemina: matyti senieji Vilniaus stogai.
Iš pirmo žvilgsnio Odminių buto interjeras primena prancūziškus ar daniškus namus, daug keliaujantys iškart tai pajus, bet vaizdas už lango įžemina: matyti senieji Vilniaus stogai
Iš pirmo žvilgsnio Odminių buto interjeras primena prancūziškus ar daniškus namus, daug keliaujantys iškart tai pajus, bet vaizdas už lango įžemina: matyti senieji Vilniaus stogai / Rūtos Strakšaitės nuotr.
Temos: 2 Butas Aruodas.lt

Ypatingų namų atmosferą, pasak „Solds” agentūros įkūrėjos Agnės Navickienės, šiuose namuose kuria restautuoti lubų lipdiniai, koklinis pečius, plačios dvivėrės durys ir vaizdą už lango tarsi įrėminantis raudonų stogų peizažas.

 Rūtos Strakšaitės nuotr./Pro erdvaus būsto langus matyti gražiausi senamiesčio fragmentai: Gedimino pilis, Arkikatedros bokštas, senamiesčio stogai
Rūtos Strakšaitės nuotr./Pro erdvaus būsto langus matyti gražiausi senamiesčio fragmentai: Gedimino pilis, Arkikatedros bokštas, senamiesčio stogai

Prikelti šiandien jau modernia klasika alsuojančius namus naujam gyvenimui po to, kai garsaus rašytojo anūkė emigravo į JAV, pasitelkta profesionalių ir talentingų architektų komanda, kurios darbo finale ir gimė stilingas, kiekvienos poros ar šeimos akį traukiantis keturių kambarių būsto interjeras.

Buvę rašytojo anūkės namai šiandien įgavę modernaus ir šiuolaikiško būsto veidą.

„Šio buto nepavadinsi tipišku: savo vieta, erdve, patekimu vidun (net du įėjimai) ir, žinoma, čia prieš dabartinius savininkus gyvenusia lietuvių literatūros klasiko B.Sruogos anūkės Aušrinės Bylos istorija”, – į pokalbį apie 175 kv.m apartamentus sostinės senamiestyje leidžiasi A.Navickienė.

Pats objektas reklamuojamas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Verta dėmesio ir kaip investicinė erdvė

 Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Odminių gatvėje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Odminių gatvėje

Vertinantys Vilniaus senamiesčio autentiką sutiks, kad šis butas lyg meno kūrinys, įkūnijantis praeities ir dabarties estetikos vienovę, nes ir viena, ir kita jame nepriekaištingai dera.

Naujų savininkų besižvalgančiuose namuose, svetainėje, dėmesį traukia per visa sieną suprojektuota knygų lentyna, kuri yra ne tik gražus interjero akcentas, bet ir funkcionalus sprendimas.

Apartamentai Odminių gatvėje – lyg meno kūrinys, įkūnijantis praeities ir dabarties estetikos vienovę.

Pro erdvaus būsto langus stiebiasi gražiausi senamiesčio fragmentai: Gedimino pilis, Arkikatedros bokštas, senamiesčio stogai.

Net vietomis interjere išnyranti moderni eklektika (šviestuvai) nepriekaištingai dera su restauruotų lubų lipdiniais, kokliniu pečiumi ir liepsnojančiais jaukiais židiniais.

Šiuose namuose daug baltos ir pilkšvos, o daugiau žaidžiama spalvingais baldų ir kitų interjero detalių akcentais.

NT brokerė užsimena, kad tokia erdvė komfortiška ne tik kaip gyvenamoji, bet ir kaip išliekamoji, investicinė. Nepriekaištingą jos vertę užtikrina 2017 metais atlikta renovacija.

„Tąkart keista elektros instaliacija, langai, radiatoriai ir vamzdynai, taigi viskas čia nauja dar ir todėl, kad šeima šį būstą įsirengė sau ir planavo ilgesniam laikui įsikurti, todėl tiek daug investavo į renovaciją ir modernius bei kokybiškus sprendimus.

Tačiau gyvenimas yra labai dinamiškas ir kartais tenka keisti planus, kaip ir nutiko šiuo atveju. Todėl šiandieną šis gražus ir komfortiškas būstas ieško naujų šeimininkų, kurie įvertintų jo privalumus ir norėtų čia sukurti savo šeimos istoriją”, – apie naujakuriams itin palankią situaciją užsiminė A.Navickienė.

Apie daiktų vertes kalba ir interjeras

 Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Odminių gatvėje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Odminių gatvėje

Į aukštų lubų apartamentus, esančius antrame namo aukšte, patenkama dviem keliais: fasadiniu, vedančiu per laiptinę, iš kurios išeinama į erdvų holą su uždara drabužine, arba per vidinį kiemelį, skirtą nuolat čia gyvenantiems, kylant panoraminiu liftu (auginant mažus vaikus tai labai patogus sprendimas), iš kurio – jau tiesiai į koridorių su minštasuoliu, veidrodžiu ir patogiomis spintomis.

Nuo čia jau ir iki miegamųjų, kurių šiuose namuose net trys, zonos nebetoli. Tiek pat įrengta ir vonios kambarių, šeimininkų patogumui suplanuotos ir dvi drabužinės.

 Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Vilniuje

Tačiau namų centru šiuose namuose, neabejotinai, „dirba” įspūdinga didelių langų, šviesos, autentiškų vaizdų ir židinio jaukumo pripildyta svetainė. Įsitikinkite peržiūrėję daugiau nuotraukų pagal šią nuorodą.

Tai modernaus komforto ieškančio žmogaus poreikius atitinkantis būstas, kuriame naudotos itin kokybiškos medžiagos.

Apie prabangą šiame bute kalba natūralus medžiagiškumas: ąžuolinės grindys, baldai ir santechnika – taip pat pasaulinį pripažinimą pelnusių kompanijų vardai („Boconcept”, „Ligne Roset”, „Hacker”, „Delight”, „Laufen”, „Geberit“ ir pan.).

Itin apgalvoti ir šildymo sprendimai, todėl šiuolaikiškoje erdvėje ne tik šviesu, bet ir visuomet šilta.

Pasitinka išieškotais sprendimais

 Rūtos Strakšaitės nuotr./Miegamojo zona
Rūtos Strakšaitės nuotr./Miegamojo zona

„Gyvenant senamiestyje ne visi butai turi tokią duotybę, kaip erdvius miegamuosius. Kartais miegamieji yra tik poilsio miego zona. O šiame būste vaikai savo miegamuosiuose gali ne tik ilsėtis, bet ir smagiai leisti laiką su draugais. Tiek lubų aukštis, tiek plotas leidžia įdomesnius interjero sprendimus”, – pasakoja A.Navickienė.

Šiame būste erdvės suprojektuotosyra funkciškai patogiai. Miegamojo, poilsio zonos yra vienoje namų pusėje, o laisvalaikio, virtuvės ir darbo zona – kitoje pusėje. Toks erdvių išdėstymas leidžia visiems šeimos nariams jaustis komfortiškai.

Poilsį juose užtikrina langų orientacija į ramų vidinį kiemelį, tą lemia nepriekaištinga senamiesčio lokacija.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas Vilniuje

Odminių gatvėje esanti butas – senamiesčio gatvelių apsuptyje, atokiau nuo šurmulio, taigi džiugins ir jo privatumas.

Beje, židinys šiuose namuose liepsnoja net dviejose erdvėse: ir virtuvėje, nuo bendros erdvės atskirtos dviverėm durim, ir svetainėje.

Pro erdvaus būsto langus matyti gražiausi senamiesčio fragmentai: Gedimino pilis, Arkikatedros bokštas, senamiesčio stogai.

„Šeimose su mažais judriais vaikais erdvė, kurioje bent trumpam gali užsidaryti ir likti tik su savo mintimis ar vakarienei ruošiamu maistu, šiais laikais itin vertinama, žinoma, pakaks praverti virtuvės duris ir vėl bendrausite su tais, kurie svetainėje patogiai ant sofų įsitaisę“, – parduodamą butą charakterizavo brokerė.

 Rūtos Strakšaitės nuotr./Vonios kambarys
Rūtos Strakšaitės nuotr./Vonios kambarys

Nors daugelyje šiuolaikinių būstų virtuvė integruojama į svetainę, šiame bute ji atribota nuo poilsio erdvės, kas leidžia maisto ruošos procesą ir visus kvapus palikti už uždarų durų, patiekiant gražų, estetišką vaizdą, koncentruojantis į vakarienę su savo artimiausiais.

Aukštos lubos, erdvės pojūtis ir neperkrovimas gyvenamųjų erdvių daiktais šiuose namuose kuria įspūdį tarsi kvėpuoti lengva, o gyvenimas teka čia daug įdomiau ir prasmingiau nei įprastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius