Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: ideali dizaino ir funkcionalumo dermė – Vilniaus centre „Urban Architects“ sukūrė svajonių namus

Vis dažniau lietuviai nebeįsivaizduoja savo būsto erdvės kūrimo be profesionalaus interjero dizainerio prisilietimo. Baldų išdėstymas, interjero spalvų ir tinkamų aksesuarų parinkimas – tai tik keli aspektai, dėl kurių tautiečiai kreipiasi į specialistus. Juk nuotraukų dalinimosi socialiniame tinkle „Pinterest“ dėmesį patraukusią precizišką užsieniečio svetainę realybėje patiems pakartoti ne visada pasiseka.
Trijų kambarių butas Algirdo gatvėje
Architektų sukurtas būstas sostinės Algirdo gatvėje / Beno Šileikos nuotr.

„Interjero dizaineris – puikus pasirinkimas. Tačiau kartais lietuviai kreipiasi ne į interjero dizainerius, bet į architektus, kadangi šie galvoja ne tik apie formą, išvaizdą ir spalvas, bet ir sprendimų funkcionalumą.

Dovydo Lopetaičio nuotr./NT brokeris Aurelijus Jakavickas
Dovydo Lopetaičio nuotr./NT brokeris Aurelijus Jakavickas

Kartais pamirštame, kad be vizualinės interjero dalies yra ir tam tikri specifiniai dalykai – tarkime, santechnikos ir elektros įvadų parinkimas, jų išdėstymas, teisingas šildymo ar ventiliavimo įrangos išplanavimas ir aibė kitų itin svarbių detalių, susivedančių į svajonių namų mozaiką“, – 15min komentavo nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Capital Team“ brokeris Aurelijus Jakavickas.

Vilniuje su naujos statybos objektais, būstais centrinėse miesto dalyse ir investiciniais projektais dirbantis brokeris dalijasi tokių namų pavyzdžiu – superfunkcionaliais namais, apie kokius pasvajoja daugelis, sukurtais profesionalios „Urban Architects“ komandos.

Šis 3 kambarių būstas yra sostinės Algirdo gatvėje, o apžiūrėti jį galite lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Sostinės centro „vienkiemis“

Beno Šileikos nuotr./1896 m. statytas istorinis mūrinis namas
Beno Šileikos nuotr./1896 m. statytas istorinis mūrinis namas

„Urban Architects“ komandos sukurti 94,47 kv. metrų ploto namai su dviem balkonais yra 1896 m. statytame istoriniame mūriniame name.

Trijų aukštų pastato viršutinėje dalyje esančiame bute 2018 m. buvo atlikta renovacija.

„Pirmiausia, šių namų vieta praktiškai ideali – miesto centre, t. y. Senamiesčio ir Naujamiesčio sankirtoje. Visai šalia – ir daug kam puikiai žinomas Mindaugo g. prekybos centras „Maxima“, ir naujai kuriamas Vingrių Šaltinių skveras. Tai – vieta, kurioje galima gyventi ir labai ramiu, ir beprotišku tempu.

Tai – vieta, kurioje galima gyventi ir labai ramiu, ir beprotišku tempu.

Su kaimynais irgi įdomi situacija: laiptinėje – vos keturi kaimynai, o gretimuose namuose – tik administracinės paskirties patalpos. Pavadinčiau šį būstą beveik vienkiemiu sostinės centre, iš kurio ranka pasiekiami ir pagrindiniai traukos centrai, ir net kelios žaliosios zonos“, – patikino A.Jakavickas.

Pirmasis žingsnis – perdangų atidengimas

Beno Šileikos nuotr./Architektams atidengus perdangas, pasirodė gerai išsilaikiusios autentiškos plytos
Beno Šileikos nuotr./Architektams atidengus perdangas, pasirodė gerai išsilaikiusios autentiškos plytos

Brokerio teigimu, tai, kad prie būsto prisilietė profesionalus architektas, galima pastebėti netgi smulkiausiose detalėse. Pagal originalų išplanavimą keturių ankštų kambarių butas virto erdviais trijų kambarių namais. Jame vietą atrado didelis pagrindinis miegamasis, vaikų kambarys ir erdvus vonios kambarys su langu.

„Kai prieš dvejus metus architektų komanda pradėjo darbus, ką padarė pirmiausia – tai atidengė perdangas. Apžiūrėjo, kaip kas buvo padaryta, perdangas sutvirtino, jas apšiltino – tiek grindų, tiek lubų. Atidengtas autentiškas plytas paliko – pastebėjo, kad jos labai gražios ir suteikia šarmo“, – pasakojo NT agentūros „Capital Team“ brokeris. Įsitikinkite pažiūrėję buto nuotraukų portale Aruodas.lt.

Iš pagrindų pakeitę viso būsto struktūrą, anot A.Jakavicko, šeimininkai neapsiėjo ir be „Komfovent“ rekuperacinės sistemos įrengimo – tam, kad niekada netrūktų šviežio oro, bet langų varstyti nereikėtų.

Kapitalinio remonto neišvengė būsto elektros instaliacijos ir santechnikos sistemos. Tuo tarpu šylančios grindys prieškambaryje bei vonioje turi dar ir pridėtinę vertę – suteikia papildomo jaukumo jausmo.

Zonavimo nauda: kol tėvai vakaroja, vaikai ramiai miega

Beno Šileikos nuotr./Svetainės plotas – beveik 40 kv. metrų
Beno Šileikos nuotr./Svetainės plotas – beveik 40 kv. metrų

Didelį vaidmenį tam, kad šiuo metu sostinės rinkoje fenomenalaus išplanavimo ir kokybės būstui konkurentų nėra, lemia ir išmintingas daugiau nei 90 kv. metrų būsto zonavimas.

„Atsisakydami ketvirtojo kambario, dabartiniai šeimininkai papildomo kambario metrus padalino likusiems, o vieną langą „padovanojo“ vonios kambariui. Tai leido jiems įsirengti ne tik erdvius miegamuosius, bet ir didelę, beveik 40 kv. metrų dydžio svetainę.

Ją šeimininkai visiškai izoliavo nuo poilsio erdvių, todėl miegamuosiuose nesigirdi, kas vyksta svetainėje: jeigu tėvai vakaroja, žiūri filmus, klauso muziką ar bendrauja su užsukusiais svečiais, vaikai gali ramiai miegoti. Arba atvirkščiai.

Beno Šileikos nuotr./Vaikų (arba augintinio) kambarys
Beno Šileikos nuotr./Vaikų (arba augintinio) kambarys

O dabartiniai šeimininkai išties daug laiko leidžia svetainėje ir virtuvėje, kurią maisto ruošimo entuziastai maksimaliai pritaikė savo poreikiams. Virtuvė skirta mėgstantiems gaminti – yra daug gaminimo paviršių bei vietos susidėti įvairiausiems buities rakandams.

Virtuvėje netgi įrengtas lavos akmenų grilis, kurį butuose retai pamatysi.

Parinkta buitinė technika – aukštos kokybės bei funkcionali. Virtuvėje netgi įrengtas lavos akmenų grilis, kurį butuose retai pamatysi“, – teigė A.Jakavickas.

Lubos stiebiasi į 3,30 m aukštį

Beno Šileikos nuotr./Erdvės įspūdį šiuose namuose kelia 3,30 m aukščio lubos
Beno Šileikos nuotr./Erdvės įspūdį šiuose namuose kelia 3,30 m aukščio lubos

Ir buitinė technika, ir baldai šiame senamiesčio tipo, didmiesčio centro aura alsuojančiame bute – itin kokybiški. Beveik visi korpusiniai, kietieji ir minkštieji baldai buvo gaminti pagal specialų užsakymą.

Ir nors baldų bei aksesuarų architekto kurtuose namuose gana nemažai, jų visuma būsimųjų naujakurių pečių neslėgs ir jų pačių „nedusins“.

„Kadangi šių namų lubos labai aukštos, siekiančios net 3,30 m, kartu jos kuria labai daug tūrio visame bute. Tikrai yra vietos susidėti daiktams: įrengta drabužinė, sieninės spintos, sandėliukas, kuriame galima suslėpti kasdienai nebūtinus daiktus“, – vardijo NT agentūros „Capital Team“ brokeris.

Ryto energijai – „AC/DC“ kolonėlėse iš lubų

Beno Šileikos nuotr./Virtuvės zona
Beno Šileikos nuotr./Virtuvės zona

Ne vien gero maisto entuziastai, bet ir dideli melomanai įsirengė šiuos svajonių namus Algirdo gatvėje. Anot NT brokerio, 3 kambarių būstą iš panašių objektų rinkoje išskiria dar ir kokybiška garso sistema, integruota lubose.

„Muzika valdoma išmaniuoju telefonu, o kolonėlės įrengtos trijose zonose – virtuvėje, svetainėje ir vonios kambaryje. Atsikeli, įsijungi muziką vonioje ir maudaisi pagal tau patinkančius ritmus. Radijas ar bet kuri muzikos platforma, grojanti, ką tik norite – nuo ramių meditacinių melodijų iki trankių „AC/DC“ kūrinių.

Atsikeli, įsijungi muziką vonioje ir maudaisi pagal tau patinkančius ritmus.

Jeigu muzikos klausysite naudodamiesi lavos akmenų griliumi, svetainėje galėsite pasijungti dar ir žemų dažnių kolonėles“, – komentavo A.Jakavickas.

Prabangos elementas – turtingas vonios kambario ansamblis

Beno Šileikos nuotr./Vonios kambarys – bemaž tikriausias prabangos indikatorius
Beno Šileikos nuotr./Vonios kambarys – bemaž tikriausias prabangos indikatorius

Užsiminęs apie prabangaus Algirdo g. būsto vonios kambarį, NT rinkos ekspertas pabrėžė, kad jame yra net keli kokybiškam gyvenimui būtini elementai:

„Aukštesnės klasės butuose, konkrečiau – jų vonios kambariuose keletą pastarųjų metų pastebima tendencija įsirengti dvi kriaukles vieną šalia kitos. Taip pat vonios kambaryje vos ne privalu turėti ir dušą, ir vonią. Apskritai aukštesnės klasės būstuose, kuriuose yra trys ar daugiau kambarių, būtina įsirengti du san. mazgus.

Kad atsarginis būtų, jeigu šeimos narys ilgiau užtrunka maudydamasis arba užsuka svečiai. Atrodo, maža detalė, tačiau gyventi taip – kur kas komfortiškiau. Jau nė nekalbant apie langą vonioje – ir didesnės erdvės įspūdį suteikia, ir jaukiau, ir šviesiau.“

Lietuviai vis drąsiau turimą NT keičia į naują

Dvejus metus šiuose namuose gyvenanti, idilę sostinės centre susikūrusi šeima antrąjį kartą sulaukė pagausėjimo, todėl ėmė dairytis vietos erdvesniam namui.

„O ir apskritai pastebiu, kad žmonės drąsiau ne tik įsigyja, bet ir keičia NT. Kai jaučiasi finansiškai pasiruošę ir randa būstą, kuris labai patinka, atitinka tuometinius poreikius – tiesiog ima ir perka. Mano patarimas turbūt būtų toks: planuoti būstą dabarčiai, ne dešimt ar dvidešimt metų į priekį.

Kai jaučiasi finansiškai pasiruošę ir randa būstą, kuris labai patinka, atitinka tuometinius poreikius – tiesiog ima ir perka.

Juk Vakarų šalyse statistiškai mažiausiai septynis kartus per gyvenimą žmonės pakeičia namus. Matau, kad ir Lietuvoje kuo toliau, tuo daugiau žmonių to proceso nebebijo, nes supranta, kad jis nėra supersudėtingas, o ir banko paskola neįkalina žmogaus viename bute“, – pabrėžė A.Jakavickas.

Kiek įkainotas trijų kambarių būstas Algirdo gatvėje, sužinoti galite paspaudę šią NT skelbimo portalo Aruodas.lt nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius