Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ekspertas tikrina namus: sužinokite, kaip neužlieti kaimynų vandeniu

Trūkę kanalizacijos ar vandentiekio vamzdžiai, be priežiūros paliktų skalbimo mašinų gedimai bei vandens šildymo katilų avarijos daug nuostolių namuose pridaro ne tik jų gyventojams, bet ir užlietiems kaimynams. Draudimo bendrovės „Gjensidige“ duomenimis, net 55 proc. visų nelaimių, atsitinkančių namuose, sudaro užliejimas vandeniu.
Užlietas butas
Užlietas butas / 123rf.com nuotr.

„Būsto užliejimas vandeniu yra pati dažniausia avarijų, kylančių gyvenamosiose patalpose, priežastis. Nors kiekvieną dieną Lietuvoje kasdien įvyksta daugiau nei 300 įvykių, kai nuo vandens nukenčia žmonių turtas, gyventojai iš anksto nesusimąsto apie šios nelaimės padarinius. Praktika rodo, kad sena ir sugedusi santechnika, pačių draudėjų ar kaimynų aplaidumas namuose dažniausiai sukelia užliejimus. Kiekvienais metais vis daugiau žmonių nukenčia dėl vandens padaryto namų ir jame esančio turto sugadinimo ar praradimo“, – sakė draudimo bendrovės „Gjensidige“ Turto žalų skyriaus vadovas Giedrius Norkus.

Pagal draudimo bendrovės „Gjensidige“ rodiklius, dėl vandens užliejimo vidutinė atlyginta žala praėjusiais metais siekė 500 eurų. „Vasaros laiku vidutinė žala dar labiau išauga, nes atostogaudami žmonės avarijas pastebi ne taip gretai, kaip kitais metų laikais. Jos laiku nelikviduojamos, todėl gyventojai patiria didesnius nuostolius“, – kalbėjo „Gjensidige“ atstovas.

Pastatų priežiūros bendrovės „Mano Būstas“ avarinės tarnybos darbų vykdytojo Dainiaus Kaminsko teigimu, paprastai būsto užliejimą sukelia priežastys, kurių galima išvengti, jei sistemos yra prevenciškai prižiūrimos ir remontuojamos.

D.Kaminskas atliko namų patikrinimą ir parodė svarbiausias jų vietas, kuriomis gyventojai turi rūpintis, norėdami išvengti užliejimų ir kitų su vandeniu susijusių nelaimių. Kviečiame žiūrėti eksperto patarimus:

VIDEO: Ekspertas tikrina namus: sužinokite, kaip neužlieti kaimynų vandeniu

Saugiausia yra savo turtą apdrausti – tai pirmoji garantija, kad po įvykusios nelaimės liksite ne tuščiomis kišenėmis. Draudimo bendrovė „Gjensidige“ vykdo turto draudimo akciją: sudariusiems naują būsto draudimo sutartį – dūmų detektorius dovanų. Akcija vyksta iki gegužės 12 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius