Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kieme čiulbantys paukščiai gali lemti didesnę NT kainą

Maloniai kieme čiulbantys paukšteliai gali ne tik pakelti nuotaiką, bet, anot naujai britų atliktų tyrimų, gali lemti ir didesnę parduodamo namo kainą.
Nuosavas namas
Nuosavas namas / 123FR nuotr.

Tyrimo duomenimis, namai, kurie pastatyti tokiose teritorijose, kuriose gyvena daug paukščių, parduodami už 21 000 svarų sterlingų didesnę kainą nei tie namai, prie kurių gyvena mažai paukščių.

Mokslininkai nustatė, kad kuo didesnė paukščių įvairovė buvo aptinkama netoli parduodamo namo, tuo didesnė buvo jo piniginė vertė, rašo Telegraph.co.uk.

Pastebėta, kad paukščių čiulbėjimas ne tik leidžia žmonėms lengviau atsipalaiduoti, bet ir padeda nuraminti ligoninių pacientus. Paukščių skleidžiami garsai taip pat pegerina nuotaiką.

Būsto analitikas Milesas Shipside`as sako, kad ryšį tarp NT kainos ir paukščių čiulbėjimo lemia sodo buvimas netoli namo.

„Paukščiai yra labai jautrūs aplinkai, todėl jų buvimas gali parodyti, kad aplink yra puikių sodų“, – aiškina specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius