-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtmečius lauktas atgimimas: Klaipėdą vėl puošia „Victoria“

„Tai – vienas svarbiausių įvykių pastaraisiais metais Klaipėdoje“, – apie tik ką duris po ilgos rekonstrukcijos atvėrusį „Victoria Hotel Klaipėda“ viešbutį uostamiestyje kalbėjo tiek paveldosaugininkai, tiek turizmo sektoriaus specialistai. Istorinis viešbutis Klaipėdoje apleistas stovėjo beveik tris dešimtmečius: keitėsi pastato savininkai, o architektų komandai per 24 metus ne kartą teko radikaliai keisti projektus. Galutiniu variantu patenkinti visi, o socialiniuose tinkluose vis plinta nuotraukos iš unikalios viešbučio komplekso terasos.
„Victoria“ viešbutis šiandien ir praėjusio amžiaus pabaigoje
„Victoria“ viešbutis šiandien ir praėjusio amžiaus pabaigoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus nuotr.

Gelsvas „Victoria“ viešbučio fasadas Klaipėdos centre jau kurį laiką šviečia iš tolo. Pro langus matyti viduje statomi baldai, spindinčios erdvės. Atsivėrus pagrindinio įėjimo durims, atsiveria vidinio viešbučio kiemelio erdvė.

Viešbučio kompleksas dengtas stiklo gaubtu, todėl vidiniame kieme – visada šilta, tačiau kartu sukuriamas ir jausmas, lyg sėdėtum lauke.

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai vienas po kito dalinasi fotografijomis su kavos puodeliu naujoje erdvėje. Jį jau aplankė ir užsienio žurnalistai.

Suprasti akimirksniu

  • „Victoria“ viešbutis tokiu vardu Klaipėdoje jau veikė XIX amžiuje.
  • „Victoria Hotel Klaipėda“ viešbučio valdytojas – UAB „Kaminera grupė“, šiai grupei priklauso „Aurora“ ir „Dunetton“ viešbučiai Klaipėdoje.
  • Architektai – E.Andrijauskas, V.Vaupšienė, A.Janulaitis.
  • Interjero dizainą kūrė UAB „Alandis“ (architektai: G.Šernius ir V.Šerniuvienė).
  • Viešbutis – 6 aukštų (1 po žeme), jo plotas 8651 kv. m, įrengti 105 kambariai. Vienu metu viešbutyje apsistoti galėtų apie 230 poilsiautojų.
  • Viešbutyje yra vaikų kambarys, restoranas, penkios konferencijų salės, SKY terasa, sporto salė, gastropub'as, baras, SPA zona.
  • Investicijos į viešbutį siekia 15 mln. eurų.
  • Viešbučio klasė – 4 superior (atitiktų 4,5 žvaigždutes).

15min žurnalistę priėmusios viešbučio vadovė Gintarė Rubinė ir pardavimų vadovė Indrė Rudminė atskleidžia, kad viešbutis jau priima svečius, čia jau planuojami verslo pietūs, asmeninės šventės, verslo konferencijos. Didesnė šventė, skirta viešbučio atidarymui, dar tik planuojama.

Leidžiamės į kelionę po „Victorios“ istoriją ir atnaujintas erdves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius