Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspėjimas: Lietuva praras talentingus sportininkus dėl emigruojančių tėvų

Pasak plaukikų rinktinės trenerės Inos Paipelienės, jaunųjų plaukikų pasirodymas Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, paskutinę liepos savaitę vykusiame Turkijoje, pranoko visus lūkesčius.
Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys
Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Nuostabūs rezultatai. Ne tik dėl keturių iškovotų medalių. Beveik visi plaukikai pasigerino asmeninius rezultatus, beveik visi plaukė finaluose. Taip dar nėra buvę“, – džiaugėsi trenerė.

Jau ko gero ir nereikia priminti, kad ryškiausiai Trabzone žibėjo Rūtos Meilutytės žvaigždė. Ji iškovojo tris medalius ir pagerino tris Lietuvos suaugusiųjų rekordus.

Ši kaunietė beveik metus gyvena ir treniruojasi Plimute. Į Angliją R.Meilutytė persikėlė po to, kai šioje šalyje sėkmingai įsikūrė jos tėtis. Plaukikės treneriu tapo britas Jonathanas Ruddas. Prieš išvykdama Rūta buvo Giedriaus Martinionio auklėtinė.

I.Paipelienė tikina, kad tai tik vienas iš daugybės panašių atvejų. „Manau, kad treneriui, kuris išugdo tokius sportininkus, labai apmaudu, kai auklėtiniai išvyksta svetur. Bet nieko nepakeisi – vaikai važiuoja paskui tėvus. Plaukime tokių atvejų tik daugėja, emigracija masiška“, – teigė I.Paipelienė.

Taip, kol vaikas, jis startuoja už Lietuvą. Tačiau jei progresas išliks, kitos šalies noras jį perimti atsirems tik į finansinį aspektą. „Štai turėjome talentingą mergaitę. Jaunutę dar, bet savo amžiaus grupėje Lietuvoje buvo pirma. Tėvai išvažiavo, įsidarbino, įsikūrė ir išsivežė vaikus. Tokių atvejų daug, ir nepanašu, kad tas bumas baigtųsi“, – pridūrė trenerė.

I.Paipelienė nerimauja ir dėl savo auklėtinio Dano Rapšio, kuris olimpiniame festivalyje Trabzone pelnė sidabro medalį. „Dėl Dano irgi baiminuosi. Jo tėvas įsitvirtino Vokietijoje. Nujaučiu, kad jis taip pat išvažiuos. Vokiečiai tokį talentingą vaiką priims nusilenkdami...“

Nors pati R.Meilutytė muša į krūtinę sakydama, kad atstovaus tik Lietuvai, I.Paipelienė tvirtina, kad tokie pažadai vaiko lūpomis lengvai dalijami, tačiau daug kas pasikeis, kai sportininkai priartės prie suaugusiųjų sporto slenksčio.

„Taip, kol vaikas, jis startuoja už Lietuvą. Tačiau jei progresas išliks, kitos šalies noras jį perimti atsirems tik į finansinį aspektą. Grėsmė išties reali“, – teigė I.Paipelienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius