-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gudriausias sprendimas jūsų namams: kokį išmanųjį rekuperatorių pasirinkti?

Jau nuo 2021 sausio 1 d. – visi naujai statomi pastatai Lietuvoje privalės būti A++ energinio naudingumo klasės. Tam, kad atitiktų ES direktyvų keliamus reikalavimus, pastatai privalės būti sandaresni, su padidinta sienų ir stogo šilumine varža, efektyvia šildymo sistema, naudoti atsinaujinančią energiją ir turėti vėdinimo sistemą su rekuperacija.
Jaukūs namai
Jaukūs namai

Pagrindinė vėdinimo sistemos dalis yra vėdinimo įrenginys, kurių pasiūla rinkoje šiandien tikrai gausi. Kaip iš visos pasiūlymų įvairovės išsirinkti sau tinkamą? Pagrindiniai kriterijai turėtų būti – įrenginio tinkamumas Lietuvos klimatinėms sąlygoms, energijos suvartojimas, triukšmo lygis, taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į vėdinimo įrenginio valdymą.

Išmanesni nei bet kada ankščiau

Šiandien namų sprendimai darosi pažangesni ir vis dažniau tenka išgirsti „išmaniojo namo“ terminą. Technologijos lengvina kasdieninę buitį, suteikdamos laisvę skirti daugiau laiko sau ar šeimai, bendravimui, kokybiškam poilsiui ar įdomesniam laisvalaikiui. Vėdinimo įrenginių gamintojai taip pat diegia technologines naujoves ir siūlo rinkai vis išmanesnius produktus. Išmanusis įrenginys yra toks, kuris prisitaiko prie vartotojo gyvenimo ritmo – sukuria komfortiškas gyvenimo sąlygas ir nešvaisto energijos kai to nereikia.

KOMFOVENT „C6 Smart Home“ – išmanusis sprendimas Jūsų namams

KOMFOVENT gaminami DOMEKT vėdinimo įrenginiai turi integruotą išmanųjį valdiklį „C6 Smart Home“, kuris:

  • taupiai naudoja elektros energiją
  • suteikia galimybę priderinti vėdinimą prie vartotojo poreikių
  • leidžia valdyti vėdinimo įrenginį mobiliaisiais įrenginiais
  • stebi energijos suvartojimą tiek realiu laiku tiek už praėjusį laikotarpį

Valdiklio vartotojo sąsaja yra lengvai suprantama, todėl net ir tas, kuris ankščiau nesusidūrė su išmaniosiomis technologijomis, paprastai pasirinks norimą režimą ar funkciją. Vėdinimo režimai yra siūlomi standartiniai, suprojektuoti dar gamykloje, tačiau vartotojas režimų nustatymus gali koreguoti ir pats. Pavyzdžiui – savaitinis veikimo tvarkaraštis derina vėdinimo intensyvumą prie gyvenimo ritmo. T.y. kai nieko nebūna namuose vėdinimo įrenginys sumažina vėdinimo intensyvumą, tačiau reikiamu laiku jis pradeda veikti įprastu režimu taip užtikrindamas gaivų orą patalpoje. Specialieji režimai gali padėti gartraukiui efektyviau šalinti kvapus iš virtuvės, kai gaminamas maistas arba didinti tiekiamo oro kiekį, jei yra kūrenamas židinys ir pan.

Automatinė oro kokybės kontrolė

Išmanusis vėdinimo įrenginys gali veikti atsižvelgiant į patalpos oro kokybę. Šiuo atveju nebūtina sudarinėti savaitinio tvarkaraščio ar reguliuoti vėdinimo intensyvumą, nes visa tai atlieka išmanusis įrenginys. Šią funkciją padeda įgyvendinti vėdinimo sistemoje sumontuoti oro kokybės jutikliai. Pastarieji reaguoja į CO2 koncentraciją ar atsiradusius dūmus bei kvapus. Jutikliai siunčia signalus, o išmanusis įrenginys reguliuoja šalinamo ir tiekiamo oro kiekį, kurio tiekimas mažinamas esant tyram orui patalpose, o oro kokybės rodikliams suprastėjus – vėdinimas suintensyvėja. Taip išmanusis vėdinimo įrenginys palaiko komfortišką ir sveiką aplinką bei taupo energiją be jokio vartotojo įsikišimo. Tai leidžia vėdinti patalpas tada, kai reikia ir tik tiek, kiek reikia. Pertekliniu pajėgumu veikiantis įrenginys reikštų bereikalingą energijos vartojimą ir nepageidaujamas išlaidas. Skaičiavimais patvirtinta, kad išmanioji sistema, sumažina energijos sąnaudas vėdinimui daugiau nei dvigubai.

Šiandieninis vėdinimas – neatsiejamas nuo išmanaus telefono

Šiuolaikiniai išmanieji įrenginiai žmonėms suteikia galimybes gauti informaciją ir valdyti įvairiausius prietaisus. KOMFOVENT DOMEKT vėdinimo įrenginyje yra integruotas interneto serveris, suteikiantis galimybę vėdinimo įrenginį valdyti kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu. Įsidiegus KOMFOVENT HOME aplikaciją į savo išmanųjį prietaisą, jūs galėsite bet kuriuo metu prisijungti, stebėti ir valdyti vėdinimo įrenginį nuotoliniu būdu. Mobilioji programėlė ir valdymo pultelis turi analogišką vartotojo sąsają, todėl įrenginio valdymas įprastas ir patogus. Verta paminėti, kad valdiklio programinėje įrangoje įdiegti protokolai leidžia integruoti vėdinimo įrenginius į Pastato Valdymo Sistemą (angl. Building Management System arba BMS).

VIDEO: Išmanusis valdymas efektyviam vėdinimui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius