Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Specialistai komentuoja lietuvių skonį: sako viena, bet renkasi kita

Po būsto statybų bei remonto sezono vasarą, rudenį susikoncentruojama į interjero, apšvietimo ir būsto įrengimo sprendimus. Specialistų teigimu, šiemet norintiems būstą atsinaujinti ar įsirengti pagal naujausias tendencijas, daugelio lietuvių pamėgtą modernią klasiką geriau pamiršti – tarptautinėse tendencijose vėl stiprėja minimalistinio skandinaviško dizaino įtaka, rašoma pranešime.
Baldai
Baldai / „Litexpo“ nuotr.
Temos: 2 Interjeras Baldai

„Vis labiau interjeruose įsitvirtina demokratiškumas ir funkcionalumas, stiprėja skandinaviško dizaino įtaka“, – sako interjero dizaineris Vytautas Gurevičius.

Anot jo, lietuvių skonis kiek eklektiškas ir mėginama suderinti sunkiai suderinamus dalykus.

„Esame pakankamai inertiški, pirmenybę vis dar teikiame moderniai klasikai. Net ir naujai kuriamuose lietuvių interjeruose dominuoja šiek tiek snobiški, sunkūs baldai, puošnūs ar blizgūs audiniai, perteklinis dekoras. Ir, deja, tai nereiškia gero skonio, negarantuoja prabangos“, – aiškina specialistas.

„Litexpo“ nuotr./Baldai
„Litexpo“ nuotr./Baldai

„Magrės baldų“ marketingo skyriaus vadovas Evaldas Kondrotas sako, kad daugelis lietuvių sako, jog jiems patinka skandinaviškas, minimalizmu dvelkiantis interjeras, bet tai nėra tiesa.

„Galbūt pasiskolinamos tam tikros detalės, smulkūs elementai, bet tikrai nedominuoja nuosaiki skandinaviška stilistika. Lietuviams vis dar svarbu prabanga, saikingas puošnumas. Tad mūsų siūlomi baldai sujungia abi tendencijas“, – aiškina E.Kondrotas.

Tuo tarpu Darius Sakalauskas, Šiauliuose įsikūrusios skandinaviško stiliaus baldus gaminančios įmonės „Vilmers“ direktorius, teigia, kad ir Lietuvoje tendencijos keičiasi.

„Litexpo“ nuotr./Baldai
„Litexpo“ nuotr./Baldai

„Vis dažniau žmonės susimąsto apie funkcionalumą ir margų audinių sofos su miegamaisiais mechanizmais užleidžia vietą kokybiškiems, savo funkciją gerai išpildantiems baldams. Skandinavijoje įprasta manyti, kad jei ant sofos gali ir sėdėti, ir miegoti, tai iš tiesų nei vieno iš šių dalykų negali daryti tikrai gerai. Lietuviai, panašu, pamažu irgi perima šį požiūrį“, – aiškina D.Sakalauskas.

„Lino baldų“ pardavimų skyriaus vadovės Rasa Andres teigimu, lietuvio skonis bando aprėpti net tris kriterijus vienu metu: kokybę, prabangą ir nuosaikumą.

„Vis dar vyraujanti tendencija lietuvių interjeruose – itališkas modernas. Taip pat pradedame jaukintis skandinavišką stilių. O iš tiesų esame kažkur tarp italų, vokiečių ir skandinavų. Mums vis dar labai imponuoja vokiška kokybė, prabangus itališkas dizainas ir skandinaviškas minimalizmas“, – tendencijas reziumuoja R.Andre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius