Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namai gerai nuotaikai: originalus ir žaismingas lofto interjeras

Loftas tampa vis populiaresniu gyvenamuoju būstu, tačiau jo įrengimas tebekelia nemažai klausimų. Demonstracinis statytojo įmonės butas buvo sukurtas norint parodyti, ką galima padaryti su tokia erdve ir kaip joje gyventi. Paprastai tokio pobūdžio namus įsigyja ir juose apsigyvena jauni vienišiai arba vaikų dar neturinčios poros. Šeimai padidėjus, loftas iškeičiamas į didesnio ploto būstą. Žinant, jog gamyklinis butas yra laikina, 7–10 metų stotelė, galimas ekspresyvesnis, drąsesnis interjero stilius, kuris su laiku nepabos.
Originalus ir žaismingas lofto interjeras
Originalus ir žaismingas lofto interjeras / Lilijos Lozovič nuotr.

Interjero autorė – Lina Urban.

Šio lofto plotas yra 35 m², įskaitant miegamojo zonai skirtą antresolę. Pagrindinis tikslas – sutalpinti visas funkcines zonas ir sukurti kuo erdviau atrodantį būstą, kuriame būtų patogu gyventi. Po antresole įrengta vonia, drabužių spinta ir virtuvė, o antrame aukšte – poilsio zona, miegamasis.

Lilijos Lozovič nuotr./Originalus ir žaismingas lofto interjeras
Lilijos Lozovič nuotr./Originalus ir žaismingas lofto interjeras

Šiame lofte nepabijota efektingo kolorito, o tam atspirties tašką davė ryškus paveikslas, kurį sukūrė pati interjero autorė. Vyraujančią terakotos ir juodą gamą papildė klasikiniai mėlyni ir raudoni atspalviai. Sodrūs interjero elementai gali būti lengvai pakeisti, panūdus atnaujinti interjerą ar paversti jį ramesniu.

Butas skirtas kūrybiškam jaunimui, siekiančiam išsiskirti, mėgstančiam bohemišką gyvenimo būdą. Jiems reikalinga atvira, nestandartinė erdvė; juos žavi aukštos, beveik 4 metrų lubos, dideli langai. Tokie žmonės vertina industrines patalpas, stebinančias sava autentika: apnuogintais rygeliais, grubiomis, neglaistytomis rifliuotomis perdangos plokštėmis, kokios yra ir šiame lofte.

Lilijos Lozovič nuotr./Originalus ir žaismingas lofto interjeras
Lilijos Lozovič nuotr./Originalus ir žaismingas lofto interjeras

Šiuolaikiškas, kiek eklektiškas interjeras pasižymi ryškiais elementais. Vengta industrinio stiliaus motyvų, nes jie po truputį išeina iš mados – norėta sukurti ilgaamžį, charakteringą interjerą, o ne sekti populiariomis tendencijomis. Apdailai naudota nemažai juodo metalo konstrukcijų, kurios savo grubumu industrinėms erdvėms itin tinka. Laiptų pakopoms pritaikytas natūralaus klijuoto uosio masyvas, o keraminei sienai – akmens masės plytelės. Grindys išklotos balinta laminuota danga.

Juoda matinė virtuvė atrodo ištaigingai ir dera prie juodo metalo elementų, laiptų ir jų turėklų. Antrame aukšte stovi dvigulė lova, įtaisytos kelios spintelės ir drabužinė, kurios durims parinktos rūdžių imitacijos LMDP plokštės. Plytelėmis dekoruota siena tęsiasi ir šioje erdvėje, o ją papildo grafinis patalynės ir kilimo raštas bei smulkūs, spalvingi elementai. Vonios kambaryje pagrindiniu akcentu tampa geltonas praustuvas. Jam reikėjo subtilaus fono, todėl tam puikiai pasitarnavo juodų ir baltų plytelių derinys bei kontrastingų spalvų glaistai. Papildomo įspūdžio suteikė juodi santechnikos prietaisai. Spintoje su veidrodinėmis durimis paslėptas vandens šildytuvas ir skalbyklė.

Dekoratyviajai molio sienai pabrėžti palei lubas buvo sumontuotas paslėptas LED apšvietimas, kuris miegamojo zonoje tapo ir šviesos šaltiniu virš lovos. Ten, kur reikalinga intensyvesnė šviesa, sumontuotos LED plokštės, o aukštai erdvei užpildyti pakabinti dekoratyvūs šviestuvai-burbulai. Laiptams pašviesti naudojami nesimetriškai, tarsi atsitiktinai išdėlioti sieniniai šviestuvai. Originaliai bei žaismingai atrodantys apšvietimo taškai puikiai atspindi šio būsto charakterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius