Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujas įmonės biuras sužavi klientus ir padeda greičiau pasirašyti sutartis

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“ birželį persikėlė į naujas patalpas, kurių interjeru rūpinosi patys. Profesionalų pagalbos iš Rusijos įmonė prašė tik išplanuojant erdves. Naujame biure stengtasi atspindėti įmonės filosofiją, be to, jų pačių nuostabai, naujai įrengtos patalpos sename pastate padeda greičiau pasirašyti sutartis su potencialiais nuomininkais.
„Eika“ biuras
„Eika“ biuras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sprendimas persikelti ar atnaujinti biurą, pasak „Eikos“ generalinio direktoriaus Domo Dargio, truko kelerius metus ir galop tai padaryti paskatino vieni iš pastatų nuomininkų.

„Senose patalpose buvome įsikūrę daugiau nei 10 metų, per tą laiką stipriai plėtėmės. Tačiau užklupus krizei darbuotojų smarkiai sumažėjo, todėl persikėlimą vis atidėdavome. Vienam iš „Verslo trikampio“ nuomininkų prireikė didesnių patalpų viename pastate, todėl nusprendėme jiems užleisti savas ir persikelti į kitą pastatą. Tai buvo spyris pagaliau persikelti į naujas patalpas“, – naujo biuro žvalgytuvėse žurnalistams pasakojo D.Dargis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domas Dargis „Eikos“ generalinis direktorius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domas Dargis „Eikos“ generalinis direktorius

Biuro koncepcijos ir interjero idėja kurta dirbant kartu su architektų kompanija iš Rusijos „MAD Architects“. Ją įgyvendino jaunoji „Eikos“ architektė Marija Lukoševičiūtė, o techninę dalį prižiūrėjo Ūkio dalies vadovas Rimtautas Plečkaitis. Taip pat prie projekto įgyvendinimo prisidėjo ir daugiau įmonės darbuotojų.

Prieš pradedant kurti biuro koncepciją, įmonės vadovai atsiklausė darbuotojų, ko ir kokių darbo vietų bei erdvių jie pageidautų naujame biure.

„Naujo biuro mūsų prašė darbuotojai, jiems ypač trūko erdvios virtuvės, kokią turime dabar“, – teigė D.Dargis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras

Be to, nuo projekto įgyvendinimo pradžios iki įsikraustymo įmonė turėjo labai nedaug laiko – tik 2,5 mėnesio. Projektas pradėtas rengti kovą, o per balandį ir gegužę atlikti visi įrengimo darbai.

546 kv. m ploto „Eikos“ naujajame biure, į kurį įsikraustyta birželio pradžioje, suprojektuotos 56 darbo vietos.

Biuro interjero koncepcija koduoja atvirumą, jaukumą ir šiuolaikiškumą. Darbuotojams parinkti pakeliami stalai, ergonominės kėdės, akustinės pertvaros ir kitos garsą slopinančios priemonės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras

Interjere panaudotas medis, kuris siejasi su jaukumu namuose, paliktos atviros betoninės lubos ir kolonos atspindi šiuolaikinę „urban“ interjero kryptį. Jaukumo taip pat suteikia ir augalai.

Biuro erdvės suskirstytos į tris segmentus: atvirą darbo ir poilsio erdvę, pasitarimų ir individualaus darbo erdvę bei minimalią kabinetinę sistemą.

Dauguma darbuotojų dirba atviro plano erdvėje, kabinetus turi tik įmonės vadovai ir finansų skyrius. Tačiau kabinetai atskirti tik stiklo pertvaromis, per kurias galima vienas kitą matyti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras

Biure įrengtos 5 salės, kurių dydžiai yra pritaikyti skirtingo tipo susitikimų formatams. Viena jų atskirta sulankstoma pertvara ir iš dviejų salių galima padaryti vieną didelę, talpinančią apie 50 žmonių.

Taip pat įrengti 3 tylos kambariai, be to, palikta erdvės įrengti dar kelis, jei bus poreikis. Darbuotojų prašymu, įrengta didelė 30 kv. m ploto virtuvė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Eika“ biuras

Bendrovė pasistengė maksimaliai sumažinti popierinių dokumentų kaupimą ir naudojimą – stengtasi palikti nedaug spintų ir spintelių. D.Dargio teigimu, ateityje bus stengiamasi jų sumažinti dar labiau, o dokumentus saugoti ir naudoti virtualioje erdvėje.

D.Dargis pasakojo, kad naujasis biuras, nors jame įsikūrę dar neilgai, pasiteisino ne tik darbo kokybės prasme – jis padėjo pasirašyti naujas nuomos sutartis su potencialiais nuomininkais.

„Prisižiūrėję naujų biurų pastatų ir jų interjerų, niekas netiki, kad sename biure gali būti gerai. Šis biuras, manau, veikia kaip pardavimų priemonė – po vizitų klientai su mumis pasirašo nuomos sutartis kartu prašydami įrengti ir jų patalpas“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius