Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netipinis lietuvio būstas: dizainerė priėmė iššūkį įrengti didžiulį namą Vilniuje

Vilniuje pastatytame, 220 kv. m name interjero dizainerė, kaip pati pasakojo, pasileido plaukus. Dėl užsakovų pasitikėjimo ji įrengė sau nebūdingą, net 10 kambarių turintį, penkių asmenų šeimai skirtą būstą.
220 kv. m ploto namas Vilniuje
220 kv. m ploto namas Vilniuje / Jevgenijos Žukovos nuotr.

Interjero autorė dizainerė Beata Senkevič iš studijos „Interdio“ 15min pasakojo, kad savininkai yra jauni, drąsūs, energingi, gražūs ir spalvingi žmonės. Jie kelia sau aukštus ir drąsius tikslus, yra nuolat užsiėmę – net jų rūbai yra itin spalvingi, jie turi labai daug pomėgių, domisi mada ir stiliumi.

„Užsakovai prašė išskirtinumo, drąsių sprendimų ir spalvų. Kiekviena erdvė buvo tiksliai apibūdinta, todėl man reikėjo suderinti viską kartu, galima sakyti, surinkti puzlę“, – tikino ji.

Namo interjerą vienija gamtos, džiunglių motyvai. Kai kur detalės turi paslėptą mintį, tačiau visur turėjo jaustis poilsio oazė.

Dariaus Petrulaičio nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje
Dariaus Petrulaičio nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje

B.Senkevič pasakojo, kad šiame būste kiekvienas jo gyventojas turi savo erdvę. Pavyzdžiui, vienoje namo pusėje, pirmame aukšte, yra siuvimo patalpa, o kitoje – vyro darbo kambarys. Namą jungia bendra erdvė – svetainė ir virtuvė. Antrame aukšte – privatūs kambariai. Čia yra miegamieji ir vonios kambariai.

„Kiekviena šio būsto erdvė yra išskirtinė. Vestibiulis sutinka gyventojus augalais. Svetainėje – spalvų ir raštų sprogimas. Teko daug laiko dirbti juos renkantis ir derinant. Buvome įsimylėję pagrindinę šių namų žalią spalvą ir jai ieškojome kompanijos“, – 15min pasakojo ji.

Jevgenijos Žukovos nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje
Jevgenijos Žukovos nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje

Virtuvėje panaudota ryški Burgundijos raudona spalva, o vaizdą sustiprina natūralaus medžio grindys sudėtos „eglute“.

„Šis namas skirtas labai ryškioms asmenybėms, pasirinkome drąsias ir ryškias spalvas, kurios yra netipiškos „Baltijos mentalitetui“. Naudojami egzotiški atspaudai ir rąstai, tačiau dekorą subalansuoja tai, kad jie naudojami kartu su harmoningais neutraliais tonais ir medžiagomis, tokiomis kaip mediena ir akmuo“, – kalbėjo dizainerė.

Dariaus Petrulaičio nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje
Dariaus Petrulaičio nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje

B.Senkevič negailėjo pagyrų ir namą projektavusiems architektams.

„Apart to, kad šis namas yra tiesiog spalvų sprogimas, čia įrengtos visos šiuolaikinės technologijos, garso sistema, nes gyventojai melomanai. Be to, kaip interjero specialistė, pirmą kartą galiu pasakyti „ačiū“ architektams už projektą, nes jame buvo mažiausiai erdvių išplanavimo pakeitimų iš visų mano turėtų projektų“, – aiškino B.Senkevič.

Jevgenijos Žukovos nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje
Jevgenijos Žukovos nuotr./220 kv. m ploto namas Vilniuje

Dizainerės teigimu, šis projektas tarp jos projektų yra netipinis ir tikina, kad klientai leido „pasileisti plaukus“.

„Tai yra visiškas užsakovo perpratimas ir savo profesionalumo parodymas. Tiesiog išgirdau visus jų norus, dėl kiekvienos patalpos atskirai, dabar jie tuo džiaugiasi ir mėgaujasi. Dėl to esu pilnai patenkinta ir galiu pasakyti jiems, eilinį kartą, didelį ačiū už pasitikėjimą“, – tikino interjero autorė B.Senkevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius