-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasisemkite idėjų: 10 karščiausių šios vasaros interjero tendencijų

Pagaliau atėjo vasara! Pasirūpinkite ne tik naujais drabužiais ar atostogomis, bet ir interjero atnaujinimu, ragina portalas Metro.co.uk.
Skandinaviško stiliaus interjero detalė
Skandinaviško stiliaus interjero detalė / Gamintojų nuotr.

Ekspertas įvardija 10 madingų namų interjero tendencijų, į kurias verta atkreipti dėmesį ir įsileisti į savo namus šią vasarą: nuo natūralių medžiagų iki spalvų, geometrinių raštų ir skandinaviško stiliaus dekoro, rašo portalas Metro.co.uk.

1. Natūralios medžiagos

Šią vasarą labai madinga mediena, akmuo ir rotangas.

Nesvarbu, ar renkatės bambuko kavos staliuką, ar rotango bistro rinkinį terasai – tai tendencija, į kurią verta atkreipti dėmesį.

„Lamelinės dailylentės populiarėja ir mes prognozuojame, kad tai bus ne tik šių metų vasaros tendencija, bet išliks madinga ir kitąmet“, – atskleidžia el. parduotuvės „Jacobs & Dalton“ atstovas Jamesas Waylettas.

2. Minimalistinis dizainas

Patinka švarios linijos ir paprastos formos? Rinkitės minimalistinį dizainą!

„Minimalistinis stilius puikiai papildo pirmąją natūralių medžiagų tendenciją – abi jos puikiai dera tarpusavyje“, – sako J.Waylettas, kuris taip pat prognozuoja, kad ši tendencija išliks kurį laiką.

3. Spalvos

Norite į namus įnešti šiek tiek spalvų? Pagalvokite apie ryškius kilimėlius, spalvingus raštus ir drąsius įdomių tekstūrų atspalvius.

„Šis stilius gali atrodyti visiškai priešingas pirmiesiems dviem, tačiau teisingai panaudojus nedidelius spalvų elementus minimalistinėje erdvėje, galima suteikti daug asmeniškumo“, – paaiškina J.Waylettas.

Agnės Čižauskaitės nuotr./Buto Užupyje remontas
Agnės Čižauskaitės nuotr./Buto Užupyje remontas

Nebūtina iškart išsitraukti dažų, pradėkite nuo mažesnių aksesuarų, kuriuos lengva keisti.

„Jei kurį laiką buvote prisijaukinę pilką spalvą, tai gali atrodyti šiek tiek bauginančiai, tačiau į savo namus ir gyvenimą įnešti spalvų nėra geresnio laiko nei vasara “, – pataria jis.

4. Gyvenimas lauke

Išlindus saulei visi norime kuo geriau išnaudoti šiltesnius orus ir daugiau laiko praleisti lauke, soduose ir balkonuose.

Jei pasirūpinsime, kad mūsų lauko erdvėse netrūktų puošnumo, charakterio ir patrauklių elementų, šią vasarą draugų ir šeimos pramogos persikels ten.

Ekspertas mano, kad šis metų laikas yra puikus metas pradėti investuoti į savo sodus, o tai galima padaryti įsigyjant universalius lauko baldus ir aksesuarus.

Fotolia nuotr./Terasa.
Fotolia nuotr./Terasa.

Jis rekomenduoja perkelti tendencijas iš namų vidaus į sodą, „kad sukurtumėte itin modernią ir prabangią lauko gyvenamąją erdvę“.

5. Augalų raštai

Mes jau aptarėme vidaus ir lauko interjerą, o kaip perkelti lauko interjerą į vidų?

„Ši tendencija puikiai tinka vasarai ir ją galima labai smagiai pritaikyti savo namuose, kad juose jaustumėtės tarsi atogrąžų rojuje“, – sako ekspertas.

Jis priduria, kad jei turite minimalistinę erdvę, galite pasinaudoti augalų raštais, kad suteiktumėte jai spalvų ir dramatizmo.

Nesvarbu, ar į kambarį įnešite augalų, ar pasirinksite tropinių raštų patalynės komplektą ar užtiesalą.

6. Geometriniai raštai

Kai kas gali sakyti, kad geometriniai raštai yra šiek tiek atgyvenę, tačiau J.Waylettas teigia priešingai.

Jis atskleidžia, kad „Instagram“ tinkle labai populiarus hashtag'as #geometricpatterns (liet. #geometriniai raštai), kuriame jau yra daugiau nei 53 tūkst. įrašų ir jų vis daugėja.

„Žmonės naudoja šiuos drąsius ir smagius raštus, kad visiškai išreikštų pirmosios vasaros be jokių apribojimų džiaugsmą“, – sako jis.

7. Pramoninis stilius

Jei jums patinka atidengtų plytų ir metalinių šviestuvų išvaizda, tuomet industrinis stilius bus skirtas jums.

Ši nesenstanti tendencija yra puikus pasirinkimas, jei norite savo namams akimirksniu suteikti charakterio ir prabangos.

„Šis stilius geriausiai tinka namuose, kuriuose galima maksimaliai išnaudoti atviro išplanavimo būstą ir visiškai išnaudoti atvirų plytų mūrą, metalines sijas ir kaimiško medžio akcentus“, – pataria ekspertas.

Atskleistos plytų sienos dar niekada nebuvo tokios paklausios, tačiau jei neturite prabangos jų turėti savo namuose, gali tikti ir tapetai.

8. Viduramžių modernas

Jei mėgstate retro stiliaus tapetus, jums pasisekė.

Viduramžių modernas – tai tendencija, kurioje 70-ųjų metų stilius derinamas su šiuolaikinėmis savybėmis.

Pagalvokite apie ryškius ir drąsius tapetus, pliušines aksomo sofas ir tamsaus medžio baldus.

„Ši tendencija sugrįžta kaip tik 2022 m. vasarą ir, manome, kad ji dar kurį laiką išliks“, – sako ekspertas.

Šis stilius, pasak jo, patinka daugeliui žmonių, nes jis leidžia daugybę variantų. Nesvarbu, ar pasirinksite neutralesnę spalvų paletę, ar ryškesnius tonus, ar eklektišką abiejų spalvų derinį, gerai įgyvendinsite šį stilių.

9. Skandinaviškas stilius

Skandinaviškas stilius pasižymi paprastumu ir funkcionalumu, todėl jei mėgstate tvarkingas erdves, norėsite šią tendenciją panaudoti savo namuose.

Paprastai šis stilius madingas ne vasaros mėnesiais, tačiau kai #scandihome pasiekė 863 tūkst. pranešimų „Instagram“ tinkle, akivaizdu, kad jis išliks ir vasarą, sako ekspertas.

Jo nuomone, šią tendenciją galima pritaikyti ir šiltesniais mėnesiais. Jis rekomenduoja jaukias žvakes iškeisti į vazas, pripildytas ryškiaspalvių gyvų gėlių, o neutralaus atspalvio pagalvėles pakeisti pastelinėmis spalvomis, pavyzdžiui, rausva ir ančių kiaušinių mėlyna.

„Sumažinkite netvarką iki minimumo ir atnaujinkite sienas baltais dažais. Skandinaviškam stiliui taip pat didelę įtaką daro gamta ir lauko aplinka, todėl pasinaudokite tuo ir įsitraukite į lauko interjero tendencijas“, – priduria jis.

10. Pasaulinė įtaka

Po dvejų metų izoliacijos atostogos vėl įsibėgėja ir žmonės vėl labiau domisi pasauliu.

Dar niekada nebuvo taip paprasta į savo namus perkelti tendencijas iš viso pasaulio, o tai galima padaryti namuose paklojant marokietišką kilimėlį ar papuošiant juos indiško stiliaus įkvėpta tekstile.

Ekspertas sako, kad 2022 m. vasarą ši tendencija yra labai įdomi ir kad galite pasisemti įkvėpimo iš savo atostogų Viduržemio jūros regione ar tropikuose ir pritaikyti savo namuose.

„Yra begalė galimybių, priklausomai nuo to, iš kurios pasaulio vietos nuspręsite pasisemti kūrybiškumo“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius