Net 700 filmų žiūrėkite nemokamai. ŽMONĖS Cinema
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos už 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvusi greitosios pagalbos stotis Anglijoje virto pasakišku būstu

Architektė iš Londono ėmėsi neįprastos užduoties – ji buvusios greitosios pagalbos stoties pastatą pavertė keturių miegamųjų atostogų namu su didele erdve svečiams, rašo dezeen.com.
Buvusios greitosios pagalbos stoties interjeras
Buvusios greitosios pagalbos stoties interjeras / martanowicka.com nuotr.

Projekto autorė architektė Marta Nowicka Rytų Sasekse, Anglijoje, transformavo buvusią greitosios pagalbos stotį ir šeimai sukūrė industrinės apdailos atostogų namus.

Stotis, vadinama St John's Rye, buvo pastatyta 1950 metais, ir tuomet čia perkeltos dvi greitosios pagalbos tarnybos. Ji įsikūrusi privačiame aptvertame kieme kartu su paslaugų būstine.

martanowicka.com nuotr./Buvusios greitosios pagalbos stoties interjeras
martanowicka.com nuotr./Buvusios greitosios pagalbos stoties interjeras

Architektė M.Nowicka suprojektavo antrą aukštą ir ten įkūrė miegamųjų erdvę. Pirmame aukšte ji nugriovė sieną, taip sukurdama atvirą erdvę virtuvės, gyvenamajai ir valgomojo zonoms.

Visame name buvo atvertos plytų sienos, kurias išryškina pilko ąžuolo grindys. Visur, kur nenaudotos ąžuolo plokštės, sienos nudažytos baltai, siekiant pašviesinti erdvę.

Apatinis aukštas sukurtas aplink centrinę betoninę pakylą, ant kurios įrengtas židinys.

Valgomąjį puošia metalu kaustyti šviestuvai, pakabinti virš stalo, o virtuvėje iškabinta visa serija medicininių iliustracijų, siekiant išlaikyti ryšį su pastato istorija.

Anot architektės, namo projektas primena viduramžių būstą, kuriame viskas kuriama aplink centrinę ašį – židinį.

martanowicka.com nuotr./Buvusios greitosios pagalbos stoties interjeras
martanowicka.com nuotr./Buvusios greitosios pagalbos stoties interjeras

Pirmojo aukšto vonios kambaryje galima rasti nerūdijančio plieno seselių vežimėlį, kuris buvo paverstas didžiule kriaukle su veidrodžiu virš jos.

Architektai taip pat pastatė dviejų aukštų priestatą, kurio pirmame aukšte sukūrė prieškambarį ir studiją, o antrajame – miegamąjį su vonios kambariu.

Priestato fasadas apklijuotas vietos meistrų rankų darbo molinėmis plytelėmis, taip siekiant įsilieti į aplinką ir išlaikyti raudonų plytų namo struktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Būsto draudimas Lietuvoje: pokytis iš „nerūpi“ į „būtina“
Reklama
Kartu su VDU studentais, studijas pradeda ir gausus būrys Lietuvos moksleivių
Reklama
„Inbank“ tapo „pigu.lt“ finansavimo partneriu
Reklama
Žiemą per dieną išsimaudęs penkiuose ežeruose keliautojas K.Mieliauskas ragina kas rytą lįsti po šaltu dušu
Užsisakykite 15min naujienlaiškius