-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namai ne kiekvienam: pora teismo rūmus pavertė svajonių būstu

„Namai tinkami tik tiems, kurie gali patys save nuteisti“, – taip šį namą, esantį Didžiojoje Britanijoje, Norfolke, apibūdina jo šeimininkai. Pora nusprendė įsigyti įspūdingus, bet apleistus teismo rūmus ir transformuoti į svajonių namą.
Buvęs teismo pastatas paverstas prabangiu gyvenamuoju namu
Buvęs teismo pastatas, paverstas prabangiu gyvenamuoju namu / Vida Press nuotr.

Architekto Charleso Reeveso projektuotas pastatas statytas 1850 ir iki 1992 metų čia veikė teismas. Po to, kai iš pastato buvo iškelta institucija, namas merdėjo, jį niokojo vandalai.

Buvusius teismo rūmus 1998 metais vykusiame aukcione įsigijo Leo ir Christine Austinai, kurie įspūdingą pastatą transformavo į dar įspūdingesnius namus.

„Pastatas buvo nenaudojamas mažiausiai šešerius metus. Kai pirmą kartą jį apžiūrėjome, jis buvo nuniokotas, o langai užkalti. Čia nebuvo elektros, todėl turėjome jį apžiūrėti su žibintuvėliais. Namas netgi buvo patekęs į pastatų registrą, kuriems iškilusi grėsmė, o tai jau daug ką sako. Tačiau jis turėjo nuostabių bruožų, jo charakteris buvo tai, ko mes seniai ieškojome, todėl nusprendėme įsigyti“, – pasakojo L.Austinas.

Vida Press nuotr./Buvęs teismo pastatas, paverstas prabangiu gyvenamuoju namu
Vida Press nuotr./Buvęs teismo pastatas, paverstas prabangiu gyvenamuoju namu

Šeima iš pagrindų atnaujino šį ir greta buvusią policijos nuovadą bei iš jų sukūrė viena didelį 1,1 tūkst. kv. m ploto namą. Pagrindinė teismo salė buvo paversta į nuostabią svetainę kartu su valgomuoju.

„Šis pastatas mena tiek daug istorijų. Pavyzdžiui, mažojoje teismo salėje buvo registruojamos santuokos ir gimę vaikai. Vieną dieną sutikome 90-metę moterį, kuri čia prisiekė amžiną meilę savo vyrui“, – teigė L.Austinas.

Dabar jį už 650 tūkst. svarų sterlingų parduoda nekilnojamojo turto agentūra „Fine & Country“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius