Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Toks vienintelis: dizainerė sukūrė svajokliui skirtą buto interjerą

Beribės erdvės ir idėjos, kosmosas ir astronomija – tokį vaizdą galima pamatyti bute sostinės Pašilaičių rajone. Dviejų kambarių, 49 kv. m ploto bute, skirtame pardavimui, interjero dizainerė Jovita Bingelytė sukūrė išskirtinę aplinką ir emociją.
Astronauto butas Pašilaičių rajone
Astronauto butas Pašilaičių rajone / Jovitos Bingelytės nuotr.

J.Bingelytė 15min pasakojo, kad šis butas yra paskutiniame pastato aukšte. Užėjus į jį pirmą kartą dizainerei šovė į galvą, kad savininkams bus smagu vakarais žiūrėti pro langą ir matyti ne tik dangų, bet ir kitus daugiaaukščius pastatus ir jų šviesas. Iš to ir gimė interjero idėja – astronauto butas.

„Žmogui, kuriam įdomu kosmosas, astronomija, kuris atviras beribėms erdvėms ir idėjoms, kiekvieną kartą atėjus į naujas patalpas įvyksta tam tikras intuityvus erdvės ir sąlyčio su aplinka tyrinėjimas, o iš to gimsta ir interjero koncepcija ar idėja, kuri padiktuoja visą interjero stilistiką. Dažnai tos idėjos būna labai provokuojamos ir iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad to neįmanoma pritaikyti paprastam eiliniam žmogui, tačiau tai vienas iš labiausiai motyvuojančių etapų mano darbe, kaip tą fantastinę idėją pritaikyti realiame gyvenime paprastam vartotojui“, – aiškino dizainerė.

Jovitos Bingelytės nuotr./Astronauto butas Pašilaičių rajone
Jovitos Bingelytės nuotr./Astronauto butas Pašilaičių rajone

Šiame bute Pašilaičiuose svetainė su virtuve yra bendroje erdvėje. Kadangi erdvė nėra didelė, J.Bingelytė nutarė, kad reikia šias erdves kažkaip atskirti. Taip atsirado atvira lentyna, skirianti virtuvę nuo svetainės zonos, bet tuo pačiu ir labiau suteikianti privatumo ir jaukumo minkštajai zonai.

Bute taip pat yra suprojektuotas atskiras mažas kambariukas-sandėliukas, kad būtų kur susidėti visus daiktus ir rakandus.

„Į šią patalpą taip pat perkėliau skalbimo mašiną, kad vonios kambarys būtų erdvesnis. Nemėgstu, kai voniose būna suprojektuotos skalbyklės, nes dažniausiai tai ir taip labai maža patalpa, o jos dar labiau sumažina erdvę ir apsunkina kai kuriuos dizaino sprendimus.

Vonios kambaryje vietoje skalbyklės atsirado papildoma spintelė, kurioje galima laikyti tiek įvairias buitinės chemijos priemones, tiek rankšluosčius ar kosmetiką. O ir pati vonia neatrodo užspausta. Erdvę taip pat vizualiai praplečia per visa sienos plotį įklijuotas veidrodis“, – 15min pasakojo J.Bingelytė.

Miegamajame suprojektuota erdvi drabužinės patalpa, o į ją patenkama per stumdomas duris.

Jovitos Bingelytės nuotr./Astronauto butas Pašilaičių rajone
Jovitos Bingelytės nuotr./Astronauto butas Pašilaičių rajone

Siekiant atitikti kosmoso ir astronauto buto tematiką, J.Bingelytė interjere dominuoja pilki, rudi bei metalo atspalviai. Sienos nudažytos šviesiai pilka spalva, o jaukumo interjerui suteikia medinės grindys bei medinės detalės balduose. Tekstilė, pagalvėlės, užuolaidos ir kilimas atsveria griežtas linijas.

„Kontrastą pabrėžia juodos spalvos detalės – šviestuvai, baldų rėmai ir apdaila. Paslaptingą nuotaiką kuria apšvietimas, įdomaus dizaino šviestuvai ir skirtingi apšvietimo variantai, galimybė jį įjungti įvairiose buto zonose.

Pabrėžiant astronauto tematiką, paveiksluose atsispindi mėnulio bei kosminių laivų nuotraukos, kurios priverčia įsijausti į šią temą dar stipriau. Kosminę tematiką ypač pabrėžia chromo detalės: šviestuvai, kėdės, kurių net forma primena kosminę stotį“, – sakė J.Bingelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius